Mirror已經變左商業化既怪物

300 回覆
867 Like 619 Dislike
佢地間公司成個團隊都多人, 帶風向其實真係好容易
仲有無限ISP email

例如攞呢幅圖做例子
真係有人覺得為反cctvb、覺得佢係黃,先開始鍾意
鏡粉多到連登仔都比下去,
連登仔咁多人都唔夠鏡粉多就知幾恐怖.
鏡粉特別煩膠
點同
tvb垃圾一件事
報導事實就係無踩鏡
班鏡狗平述都當人係要落井下石
玻璃心過小粉紅
仲有你追星當純娛樂咪算
學人講政見
你睇緊粒星間野紅底呀懞撚
屌 係喎 其實無得輸
做緊啦咪捧國務院台藝人上位囉
其實你地都可以努力去鐘意自己覺得值得紅嘅歌手
好似MC咁,你咪買佢啲碟,去出席佢嘅show,去youtube聽佢啲歌,買佢代言嘅野,用alipay
當你做齊唒,咪又會變咗商業化嘅怪獸
買碟都叫還好, 但鏡粉係買公仔買m記卡買鎖匙扣…
佢地後台唔係李澤楷+國務院咁有錢,肯用咁多錢鋪天蓋地宣傳一隊垃圾組合囉,pccw一開始就用銀彈+pr黎呃港豬,仲要加埋咁蠢嘅師奶先會成功嘅
有咩唔見得光
陪瞓上位咩
Mirage 先係真名
係啲鏡粉自己on9, 自己貼錢宣傳咋公司咁鬼慳㗎,點會用咁多錢
Pccw 整左個金蛋唔會咁容易放棄, 我相信佢地仲會繼續借佢哋搵錢.

一單意外就算幾嚴重, 對於一間公司, 個意外都唔會算係咩, 佢地眼中只不過係阻住佢地搵錢既踏腳石. 賺錢先係佢唯一價值.

好容易睇到, 當社會開始忘記阿Mo, 然後有聲音放風要佢地重新出發, 就知間公司會繼續用Mirror 去賺錢.
MC都有公仔鎖匙扣,只係啲fans冇鏡粉禁蠢為咗張卡以食野姐
唔係唔商業化 純粹唔紅
我相信唔係全部都係佢地自己貼錢, 有部分都係公司幫手, 只不過掛名粉絲自資, 呢個都係其中一個幾好既宣傳手法.
例如呢
除咗真係廣告,啲巴士,燈箱咪又係fans/fc自己出錢
班fans咁鬼有錢,viutv自己洗鬼出錢,不過再諗吓點樣再呃多筆仲好啦
你掉轉嚟講
係本身MC冇咁嘅吸引力令到啲fans咁瘋狂而Mirror有
講到鍾意MC啲人醒啲咁
喺商業來講Mirror係成功啲
一開始肯定公司都有份,如果全部自資,fans club點會咩都聽公司話咩fans club有個admin 勁衰,都話要聽公司講唔炒得

另外就係創作質素, 佢地d 歌同電影好多都係短時間創作, 為既係要用最快時間攞市場主導

唔同意
明明佢地無時間錄歌練歌練舞同綵排係因為佢地嘅時間比拍廣告/出event /拍劇拍戲佔滿哂
你又咁肯定全部fans出?就算真係全部fans出,pccw都有落order要各大傳媒煲熱佢啦,唔係點會吹到咩姜濤灣呢d嘔心名
你覺得商業黎講Mirror係成功,倒不如話啲fans on9為張紙,為張卡而買野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞