數碼暴龍 絕境求生#3

585 回覆
17 Like 9 Dislike
係,不過前提你真係要接受到近乎0遊戲性的體驗,同埋劇本好唔好呢家野就真係見仁見智,我個人就覺得今次個故事係幾好睇的
p5好似易少少 唔太記得
佢地係咪見到機械邪龍或者恐王龍就會打爆個mon?
都唔可以用個值字
我都係接受到文字冒險+鍾意digimon
仲好鍾意玩戰棋game

但個戰棋部份係令隻game扣分
本身0戰略性呢點就唔再補充
最on9係佢個自由對戰(升lv關)啲怪會掉頭走
再加埋唔知做乜鳩整咁大張地圖
次次要用三四回合先追到隻怪
呢啲位真係搞到好煩躁

仲有啲寶箱放到老鏈咁遠,每關最大挑戰係爬過去開箱,真係唔知咩反智設計

呢啲缺點後期會好少少,但本身隻game都無咩驚艷位
所以無game玩可以買黎玩下嘅,就唔會用個值字了
快速追完post想入手其實係咪接受到文字冒險,又鐘意Digimon就值得買?
都唔可以用個值字
我都係接受到文字冒險+鍾意digimon
仲好鍾意玩戰棋game

但個戰棋部份係令隻game扣分
本身0戰略性呢點就唔再補充
最on9係佢個自由對戰(升lv關)啲怪會掉頭走
再加埋唔知做乜鳩整咁大張地圖
次次要用三四回合先追到隻怪
呢啲位真係搞到好煩躁

仲有啲寶箱放到老鏈咁遠,每關最大挑戰係爬過去開箱,真係唔知咩反智設計

呢啲缺點後期會好少少,但本身隻game都無咩驚艷位
所以無game玩可以買黎玩下嘅,就唔會用個值字了
戰棋部份衰撚過flash game

劇情完全唔知有乜鳩特別
得個惡意 出隻鼻屎獸撚鳩下fans

根本連劇情都係垃圾
時空bug有人提過唔講
角色動機logic根本唔自洽

仲有主角啲對話選項根本係戇鳩
唔知邊個諗出嚟
自由時間直頭曬時間
鳩行睇啲重重覆覆嘅對話同影相

玩完真結局腦海都係得垃圾呢個評價

角色動機logic根本唔自洽
例如
師兄你係未細個中文同logic 零分
乜嘢係近似可以攞黎比乜嘢係叫風馬牛不相及都唔識分?
缺點: 戰棋零分
loading超慢, 轉地圖又load, D自由時間就係喺度load場景, 不停重重覆覆拉長遊玩時間, 根本就係曬時間, 搞到隻game超慢, 入戰鬥load得仲耐
遊戲性零

唯一優點: 劇情有人話好dark, 好正, 但我覺得就冇驚艷到我, 唔會睇到嘩一聲, 絕對冇神到蓋過到上面D缺點

你問值唔值就一定唔值, 浪費時間
開始唔夠講玩人身攻擊
你自己咪就係係咁拎pokemon 同 digimon呢兩樣風馬牛不相及的野黎比的人lo,仲好意思講可以比
網偵可以當PKMON咁玩
唯一唔鍾意電路板地圖冇生氣
不如你開個post
睇下digimon 同pokemon風馬牛不相及啲
定gta 同pokemon 風馬牛不相及啲
你令我諗返當年隻digimon linkz
頭一年課咗6萬
第二年佢執咗
咁digimon同pokemon又幾相及啊?上面已經唔只我一個話呢兩樣野冇可比性,巴打你係要扮睇唔到我都冇辦法
我都廢事加密
一來少人玩
二來網上有齊哂劇情片段
都唔知有乜咁dark
最攪笑班友成日見有事發生
可以講成10分鐘嘢都唔去阻止
例如睇住你講嗰隻嘢俾人打
講足10分鐘嘢都唔阻止又多廢話
我覺得呢個位好dark囉
大家都係想睇數碼暴龍食野
yeah
我都係苦主
好你啲,只係幾千
但我Rerise時又中多次招
阿古獸成日個樣好啖定咁企埋一邊睇戲同埋吹水
「嘩,佢有黑煙出,大獲喇」
又唔解釋乜事
總之大大獲啦
歷代麥樂雞獸嚟講呢隻智力算高架喇
二週見內容極重複
p5成功率高好多,仲要有過就可生返出嚟,捉唔到又可以自己合出嚟,呢隻又難遇又難捉都好意思拉埋一齊講
雖然係好玩,但其實都仲有幾個問題
例如行路加速同唔預野怪每次轉地圖都要再出過,同埋貫通大撚晒冇貫通嘅怪就係廢柴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞