數碼暴龍 絕境求生#3

585 回覆
17 Like 9 Dislike
究極體黎講邊隻數瑪獸好用
紅線個劇情都少癲
自己練左鋼鐵海龍做肉盾同埋基路比做奶媽 打手都係同返主角群
打完二周目想講少少

雖然呢隻係劇情Game
但都唔代表其他系統可以咁垃圾掛

首先個戰棋系統,所有怪得一隻技,屬性相剋零感覺
每次入場你要慢慢逐次怪揀擺仲邊個位,無得set定先

最撚白痴係
去到中後期主角群戰鬥入場一定慢過敵人
因為一入場全部人仲係成長期
另外呢隻Game基本上你打交只會背刺/側邊打
但後期有堆怪你係睇唔明佢係向緊邊邊

好彩制作組都知系統垃圾到無人想玩
所以呢隻Game係有自動戰鬥,
但變相玩家係少左野玩

之後想講下個育成系統
主角群進化一律跟劇情好感度,成熟/完全/究極體
一模一樣劇情你每個角色每個進化要睇一次

同埋多數戰鬥都只係比你出2-6隻怪。
主角群都已經8條友,根本玩家唔去特登刷怪
你平時少用堆怪Lv差距係大到仆街。
然後除左升lv外,只能夠用相機執垃圾去比隻怪食

講到相機 就一定要講埋佢個極度垃圾既探索系統
相信有玩過頭兩章既玩家都知道
一開波入森林,玩家要係神社/彼岸花森林來來回回。
每次入去只係講兩句廢話,又要你出返去世界地圖

你要慢慢睇住世界地圖四隻字慢慢跳嚟,再入另一點
每次入點出點都有loading time。
入到點除左同人講野,玩家仲可以用相機搵黑點,
黑點可以係遇怪或者道具
怪可以入場講野捉(垃圾版女神轉生說得系統)
而道具就係上面講比怪食堆垃圾。

仲有好多戇鳩野(下水道2揀1玩幾次)(濕鳩石板)
就唔詳細講了,希望大家可以自己體驗下
其實買得呢隻game都應該係數碼暴龍粉絲
呢隻制作時間都唔係短,唔明點解樣樣野都可以咁差
真係想知制作組自己有無完整玩過一次成隻Game
佢比我既感覺就係東拼西湊急急忙忙咁出
完全唔覺得有誠意,唔明點解咁多人吹奏
用晒小丑皇唔洗分正面背面
想問pc版而家仲有冇咩大bug
冇就買pc版算
咪撚玩 好垃圾
祖頓獸進咩好 簡唔落手
巫女沙古牙獸加範圍全體防
海天使獸減對面攻
瓦爾德獸消對面buff
小丑皇強制打背
仲有一堆出完加自己攻
異常類冇乜點玩,好似只對卒有效
我知伏伏地先諗住買pc版慳返$40
個自動aivery easy 28幻霧都打到差啲反車
啱啱爆左Xb3,諗緊解埋支線就玩呢隻Digimon,但睇評語又似伏伏地….
文字GAME唔係個個頂得順
攻擊就戰鬥暴龍,招技打足13格仲要基本上無視高低差
30癲到仆街,打最易都可以一下秒咗我隻lv8x嘅紅蓮騎士
用野生究極體啦
而家先知強制打背
唔怪得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞