數碼暴龍 絕境求生#3

585 回覆
17 Like 9 Dislike
佢點評隻絕境求生我唔知啦,我冇㩒入去睇,一黎唔想俾佢賺流量,二黎未玩真結局線唔想被劇透。
但你既然都話佢連垃圾手錶都有讚冇彈,就知佢份人真係on99,最記得佢當初出過條片,話成日講pkm新不如舊個d人係老屎忽/懷舊廚,唔識接受新野,大佬啊,咁個陣時隻劍盾同珍鑽復刻整到咁q垃圾,冇誠意得黎又咁hea,身為pkm fans忍唔住屌都好正常wo。又唔諗吓佢自己當初都係靠屌數碼暴龍tri上位,又唔見佢話接受隻tri,依家有人氣俾官方捧埋做司儀就開始擦官方鞋話番人唔接受新野,做youtuber做到佢咁虛偽,已經被我永久blacklist
係奧米加既問題 好似話唔係紅線無奧米加
馬娘整得好過佢係正常
依家呢個年頭唔好覺得電話野就係廢啲
馬娘全球營收夠整幾多十隻絕境求生
有錢肯掟錢落去整
要畫有畫
要聲優有聲優
要介面有介面

絕境求生真係連Marketing, PR 都唔做/唔識做嘅同人級成本整嘅作品
冇得咁比

然後你話好昆水
單機遊戲最多洗你5舊水
課金game 5舊你買到啲乜
淨係講3條女主啲衫著得仲多布過伊斯蘭教啲女
今時今日有冇見過啲咁嘅Game
dgmon子供向來
冇黑人冇LES冇變性人你仲想點
白金黎講算良心 只係圖鑑無其它on9野
條撚樣可以擺埋原文出黎然後鳩翻譯扭曲人地意思
比人指證就無視
總之邊一邊多fans就跟果邊講法去盲屌引人睇
啲技能真係好難揾
亞古79% sl幾次都唔撚入 屌
玩到下水道
都唔覺劇情黑暗,唔係講到D角色有幾討厭就代表黑暗
人哋馬娘未出就賺幾億咩
但人哋一出就介面乜春都好過你
育成元素多過你
咁你隻數碼暴龍育成緊啲乜呀
你話手遊好賺所以人哋質素高
乜bandai少數碼暴龍手遊咩?
10年4隻我全部玩過
隻隻兩年幾昆完你課金就執柒
課完就完全遊戲素質創意冇提升一味想你抽碎片

難為你仲好意思講
人哋隻pokemon master
開頭俾人屌,就大改版玩法都大改引返人入坑唔想做臭個躲
digimon嗰啲俾人屌完未出多隻唔同色嘅奧米加碎俾你抽下
壞server賠啲連一次10抽都唔夠嘅石俾你叫你抽碎片
仲好意思講乜手遊好賺所以質素好
數碼暴龍啲手遊就話俾你聽乜叫賺完錢都冇素質囉

同埋你同我話呢隻digimon冇錢冇得比?
第一你諗下係間廠冇錢定唔想駛錢落個ip到
第二大把二線廠冇錢都出好game
好心啦digimon有心做
做隻馬娘7成功力同質素嘅育成game已經大把fans收貨啦
有心經營定當fans水魚心照啦
似係隻game本身已經打入冷宮,不過製作組最後成功說服到管理層小試牛刀
認同,最多俾6,7分
唔係FANS唔啱AVG嘅可能得3,4分都唔奇
認同嘅
但CY做GAME係有自己一套
佢所有IP 其實前期投資都落重本先有回報返黎

呢樣野BANDAI真係唔會咁做
BANDAI係真係消費緊自己IP而又唔DUM本落去做
甚至我諗十年前開始其實都唔係做GAME
所有嘢都係釣鹽水
樓上唔投資落黎
成個製作組睇CREDIT得嗰幾條友去整出黎嘅呢隻GAME
我又唔覺得真係差到貼地

另一樣野係DIGIMON睇落去係好多人識嘅IP,但實質上喺日本本土唔係仲有好多人捧呢個IP
呢樣野睇前年絆個票房口碑咁好就知
須知道嘅係日本野自己本土唔賣得佢地就唔會俾錢去大搞

咁當然粉絲有自己各自情懷睇法
係咪當FANS係水魚
2022咁多媒體咁多平台,
你大可以睇曬所以資訊先去決定買定唔買隻遊戲
所以其實冇話呃唔呃

但相較之下POKEMON我又唔覺得真係做得好好多
珍鑽重製隻GAME外包
劍盾又係得返四百隻寵
但銷量係DIGIMON嘅百倍以上
阿爾宙斯個地圖又係得個大字,建築物COPY AND PASTE
PKMON MASTER佢有咁大個IP,
靠送石拉返啲客再執返好隻GAME,
咁都喺業界叫做係正常做法,
隻遊戲係咪特出呢?
如果佢唔係呢個IP會唔會有咁多人玩呢?
黎到2022年
除咗MASTER之外
PKMON有邊隻GAME係有語音
其實一樣都係咁冇誠意打和啦SUPER
https://www.youtube.com/watch?v=VBS7eFZqwEc
不過單用戰棋論戰棋
SURVIVE個戰棋其實真係唔合格
當年呢隻POKEMON信長可能都仲好得多
起碼地形,勝利條件都冇咁單一
但呢隻有個幾嚴重嘅問題係進化可能仲廢過未進化
因為每隻寵得一招冇招式機器
進化之後可能只能夠打一格,但未進可能係打範圍
雷獅子就係咁
同埋一週目之後啲地形開始重覆
主人同隻寵嘅親密度要雙配刷到傻

不過出咗一集都冇再出落去
其實係好玩過SURVIVE
唔知有冇CHING玩過?
conquest咁垃圾都講
佢做pokemon比賽旁述比人屌到仆街 之後都仲有得做比賽訪問
pokemon真係咁差就唔會越做越大
佢有地方係啲cost左cut右cut
例如鑽珍重製
但人哋肯dum本嘅地方亦好dum本
例如知道旅途攪衰咗
好多短篇series放上網任睇仲要係判俾唔同公司做
攪現實event冇手軟
其他週邊成個企劃有配合
唔似digimon成日出到亂七八糟

你話pokemon master送鑽引人回坑仲好笑
人哋肯送都有問題?
你知唔知digimon rerise
話執就執
執之前半年送鑽少
仲要戇鳩到出新池新系統
啲新池新系統係乜?
例如有隻奧米加獸個屬叫勇氣
佢出隻同3D模組嘅奧米加獸然後改個名叫超勇氣
數值上勁成倍
你唔抽基本上乜都唔駛打故事又好pvp又好死咗9成
呢啲就真心叫做當fans水魚喇

同樣講卡同tcg
人哋pokemon攪得幾勁唔駛講
digimon攪乜我又可以同你講解
佢幾年前出返digimon响battle spirit
點知反應好
佢之後做乜?
就係同一代,換走幾張卡
就當新一代要你重新抽
你如果想儲齊成套同一代
sorry喎,你抽完嗰代都唔齊,會漏幾張
你要抽多新一代,而新一代同上代
只係得幾張唔同,你要好春好運或幾盒幾盒買先有機儲埋嗰幾張
你問點解唔上網買?
因為呢種殺雞取卵嘅營運攪到冇人抽新嗰代
攪到啲卡勁少炒到勁貴但有價冇市
好喇,攪衰咗battle spirit 個digimon 系列
佢未又出新一代digimon卡layout玩法改過哂又斬掉重練
未同佢遊戲一樣,好嘅嘢出到衰咗或攪攪下
停咗去再出過新囉
反正實有盲粉買
玩具一春樣,冇一個series係出得齊啲重要寵
條條line都出出下停
問心吖,皇家騎士 七大罪呢啲
劇本出咗成20年,有邊條product出齊過啲成員?
bandai 對個ip幾唔尊重同幾hea有眼見
淨明現存仲support digimon嘅人
已經底線無限低
conquest連用人哋個系統照dup出黎都攪到屎咁
其實點樣解到啲隱藏獎盃
撳入嗰個獎盃再撳正方
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞