[Postcrossing] 與世界各地交換明信片和郵票 (5)

1001 回覆
25 Like 0 Dislike
有個美國佬送咗張迪士尼郵票比我 好開心
我上樂滿郵都變咗不安全連線 叫我唔好入

上得多會破產 好危險嫁
btw我直頭連唔到

btw 我都覺好危險 有把聲同自己講反正你之後會繼續Postcross 不如買版票

好彩我意志堅定

我唔夠堅定已經訂左珍稀植物版票同颱風版票
颱風已到手 好靚

你係之前網上郵訂

訂咗一套五張颱風 之前散買落可以用

Btw 絲打訂咗幾多

颱風真係靚 如果早啲入坑可以喺網上郵簡面額黎訂版票
樂滿郵要訂全部面額
有個美國佬送咗張迪士尼郵票比我 好開心

上得多會破產 好危險嫁
btw我直頭連唔到

btw 我都覺好危險 有把聲同自己講反正你之後會繼續Postcross 不如買版票

好彩我意志堅定

笑左

上得多會破產 好危險嫁
btw我直頭連唔到

好彩我意志堅定

颱風已到手 好靚

你係之前網上郵訂

係樂滿郵訂

上得多會破產 好危險嫁
btw我直頭連唔到

好彩我意志堅定

笑左

上得多會破產 好危險嫁
btw我直頭連唔到

好彩我意志堅定

颱風已到手 好靚

你係之前網上郵訂

係樂滿郵訂

其實我都覺得呢set通用郵票幾靚
尤其$2赤洲真係好靚同好特別
唔止維港夜景,香港地質公園都係世界級
外國應該都幾難見到呢啲自然奇觀

係 你睇我寄去果個人 字裡行間當咗係特別發行
就知at least個景/張相有水準 郵票整體desgin我始終唔係集咁耐唔識講
仲要而家先第二個人就有一個係咁覺得

唔知關唔關設計個版面事 純石頭 $0.1、$1.7、$3.7我自己麻麻
其他

$0.1同$1.7六角型同S型石柱都算有特色
$3.7就外形似更樓,但外國人分分鐘都唔知更樓係乜

香港郵票內容係OK
表達手法唔夠到肉
美感又差啲咁

最差係個郵戳 次次都係整個主題隻字就算 隔離澳門都靚好多 更加唔使講日本啲風景印

以前我會特登去蓋首日印,而家睇到個印覺得慳返,廿周年就咁整個「廿」字就算,想點
上得多呢個post個荷包會加速縮水
上得多呢個post個荷包會加速縮水

食評
出發去總局
想問下邊到仲有雀仔賣? 好想要呀!!!

同埋2014通用仲有冇小全張?
總局有颱風賣 除左3.7其他都有

網上郵同郵趣廊都有

高面額網上郵仲有
低面額要落郵趣廊問問

所以間唔時都要蒲下總局

高面額網上郵仲有
低面額要落郵趣廊問問

oh thx 搵日去睇睇先∼
話說我有d 2015年郵票想賣,會唔會有人有興趣?

政府船隻 小型張、小版張
天文 連票 (好似都有小型張)
運動 小全張
中國世遺系列梯田 小型張
兒童郵票 小全張 散票(少少)

個時失心瘋買左好多
依家想套返少少現

參考
http://hongkongpoststamps.hk/chi/stamps/stamps_issuing_programme/2015/index.htm
啱啱去尖沙咀郵局
去到見佢個櫃有歷史建築,颱風貼哂出嚟版版齊。滿心歡喜去排隊買,點知原來得返20周年
啱啱去尖沙咀郵局
去到見佢個櫃有歷史建築,颱風貼哂出嚟版版齊。滿心歡喜去排隊買,點知原來得返20周年

所以間唔時都要蒲下總局

又想引人破產

不過訂了 不出了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞