[Postcrossing] 與世界各地交換明信片和郵票 (5)

1001 回覆
25 Like 0 Dislike
Good news, _____!

Your postcard HK-5XXXXX to _______ in Germany has arrived! It reached its destination in XX days after traveling XXXX km!

_____ wrote you a message:

好彩我未試過

衰過純thank you

最開心係收個條友打好多野俾我仲留contact做筆友
最嬲係講左句收到我張卡 然後一句thanks都無😌

試過寫好多字寫滿張卡,然後得一句thanks

記唔記得佢想收咩

其實postcrossing 好似有規定唔可以要求人地一定要寄某種卡,你投訴得好啱

係啊 一開始用嗰陣已經有提到

Your postcard HK-5XXXXX to _______ in Germany has arrived! It reached its destination in XX days after traveling XXXX km!

好彩我未試過

記唔記得佢想收咩

其實postcrossing 好似有規定唔可以要求人地一定要寄某種卡,你投訴得好啱

on9 (我指佢)

I choose carefully every card I am going to send. Everyone is based on the postcrosser's profile.Thanks for caring about these things!

自創理念屈9人地

明明就係 搵一啲覺得代表到自己地方、民族 或者local有趣嘢
唔係跟足對方要求

最多都係 簡介寫明

"I prefer/like XXX if you have no idea what to send"之類

呢條友真係

I choose carefully every card I am going to send. Everyone is based on the postcrosser's profile.Thanks for caring about these things!

自創理念屈9人地

明明就係 搵一啲覺得代表到自己地方、民族 或者local有趣嘢
唔係跟足對方要求

最多都係 簡介寫明

"I prefer/like XXX if you have no idea what to send"之類

呢條友真係

我試過俾人話我wishlist 長

有冇兒童郵票放

有呀 小全張同散票

想問返係未原價放+郵費

係呀

想要小全張

想要天文

巴絲可以tg我

天文已經比幾位巴絲認購晒
童話故事仲有一、兩張
大家都可以考慮下散票要黎寄信

其他包括:

睇完近兩張收到既卡,我發覺自己唔係好睇得明對方寫既撩草
同埋收到一個馬來女仔既卡,叫我follow佢ig

收兵

自創理念屈9人地

唔係跟足對方要求

最多都係 簡介寫明

呢條友真係

我試過俾人話我wishlist 長

唔係好強硬要求的話無咩所謂啦
又唔係要求佢一張明信片包含全部元素

收兵

我都係女

收兵

我都係女

係咪佢有用ig swap卡?

好彩我未試過

記唔記得佢想收咩

不過佢肯收handmade card

收兵

我都係女

有呀 小全張同散票

想問返係未原價放+郵費

係呀

想要小全張

想要天文

巴絲可以tg我

童話故事仲有一、兩張

其他包括:

有呀 小全張同散票

想問返係未原價放+郵費

係呀

想要小全張

想要天文

巴絲可以tg我

童話故事仲有一、兩張

其他包括:

pish

係呀

想要小全張

想要天文

巴絲可以tg我

童話故事仲有一、兩張

其他包括:

pish

想要小全張

想要天文

巴絲可以tg我

童話故事仲有一、兩張

其他包括:

pish

我都係

我都係

有呀 小全張同散票

想問返係未原價放+郵費

係呀

想要小全張

想要天文

巴絲可以tg我

童話故事仲有一、兩張

其他包括:

忙咗全日依家先睇到
絲打如果仲有童話故事嘅可唔可以留俾我?
等你回覆我再tg你
感謝曬

有呀 小全張同散票

想問返係未原價放+郵費

係呀

想要小全張

想要天文

巴絲可以tg我

童話故事仲有一、兩張

其他包括:

忙咗全日依家先睇到
等你回覆我再tg你
感謝曬

童話故事我有呀
不過要搵

想問返係未原價放+郵費

係呀

想要小全張

想要天文

巴絲可以tg我

童話故事仲有一、兩張

其他包括:

忙咗全日依家先睇到
等你回覆我再tg你
感謝曬

有呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞