[Postcrossing] 與世界各地交換明信片和郵票 (5)

1001 回覆
25 Like 0 Dislike

巴打去過印尼?

我去日本蓋多左D風景印,有北海道、山口縣、關東,乜都有d,你有冇興趣交換? 我係蓋係空白明信片上面

好呀但我唔得閒執佢地出嚟住
我嗰啲係關西 山陰 山陽 四國 九州都有

有排lam

成口雲呢拿味

雪凍佢食會唔會有雲呢拿雪糕口感

雲呢拿郵票冰沙

仲有一星期 開始不安

會唔會上A1頭條 lam郵票lam上癮

搞到我都想買d黎試

我去日本蓋多左D風景印,有北海道、山口縣、關東,乜都有d,你有冇興趣交換? 我係蓋係空白明信片上面

上次去岡山唔記得戳

上次去岡山唔記得戳

岡山我都無蓋
我上星期喺上高地都無蓋到 去到郵局巴到有巴士就狗衝上咗
柒頭皮一問 $0.1嘅郵票係咪得郵局counter先有得賣?

寄俄記上網睇話3.8

係呀,買定廿個看門口啦

我覺得樂滿郵可以加返可以買到$0.1嘅郵票囉 好唔方便 一係返工就行到遠一遠先有 一係返工個時郵局都未開 一係佢收工我都未收工🤦🏽‍♀️
柒頭皮一問 $0.1嘅郵票係咪得郵局counter先有得賣?

寄俄記上網睇話3.8

係呀,買定廿個看門口啦

我覺得樂滿郵可以加返可以買到$0.1嘅郵票囉 好唔方便 一係返工就行到遠一遠先有 一係返工個時郵局都未開 一係佢收工我都未收工🤦🏽‍♀️

Send email去提議下啦~~~~
有無人發先芬蘭寄嚟啲郵票成日都無吸到印

寄俄記上網睇話3.8

係呀,買定廿個看門口啦

順手提議埋推廣下postcrossing依樣嘢同比公眾設計郵票
有無人發先芬蘭寄嚟啲郵票成日都無吸到印

點解架呢
用咗大半粒鐘一炮reg咗9張 今日收到7張尋日太夜返有2張 我唔想成日一次收咁多呀 因為之前個信箱又有排空 received>sent
用咗大半粒鐘一炮reg咗9張 今日收到7張尋日太夜返有2張 我唔想成日一次收咁多呀 因為之前個信箱又有 received>sent
用咗大半粒鐘一炮reg咗9張 今日收到7張尋日太夜返有2張 我唔想成日一次收咁多呀 因為之前個信箱又有 received>sent

好多張

上次去岡山唔記得戳

岡山我都無蓋
我上星期喺上高地都無蓋到 去到郵局巴到有巴士就狗衝上咗

等你慢慢執 我試過轉車時間用15分鐘係火車站月台衝去站前郵局蓋印再入返月台上車

I know that feel bro. 見到一疊卡就唔想reg
就係成日都received >sent我就停左玩

I know that feel bro. 見到一疊卡就唔想reg

屌佢都唔知點解會咁 就係成日因爲received>sent 變咗我每次都要寫好多張去balance返 如果唔係就無postcard收
send過email去問都係copy段嘢畀我
The algorithm for selecting addresses is complex and there are instances when your address will be selected a bit more often than you expect. Count it as an early bonus — your sent/received numbers will even out in the long run.
呢段先係

Receiving more can sometimes happen and, every now and then, it can be higher than usual which is the case right now. This is mostly due to unbalances between most active countries and others with less members/postcards. When members in very large or active countries have already enough cards travelling to them (and to avoid repetitions), members in less active countries might be selected instead, causing what you are experiencing.

We are currently monitoring the situation and doing our best to bring it back to balance. Until then, don't worry with the extra cards - on the long run the system will always aim at bring your number of sent and received closer together.

其實唔係好明。

請問係咪即係你地收多咗之後,咁就會停收一排,等你地寄出果嗰啲到咗再派你地地址。但係呢個情況你地因為收多咗所以一次過要寄多啲,兼且個Limit所限你地可能要分兩批寄,咁就變咗你地有排悶

係咪大慨咁樣
張美國一到咗
再要地址就俾番美國我

(張俄仲未到啊 見到你地60日都唔到 我都唔期望咁多
其實唔係好明。

請問係咪即係你地收多咗之後,咁就會停收一排,等你地寄出果嗰啲到咗再派你地地址。但係呢個情況你地因為收多咗所以一次過要寄多啲,兼且個Limit所限你地可能要分兩批寄,咁就變咗你地有排悶

係咪大慨咁樣

係呀
如果我寄100 收110
我就要寄10張先可以再收任何嘢 而等呢10張寄到嘅時候我係會乜都收唔到
我個地址3號派咗5次出去 4號派咗3次
但我呢兩日都無任何卡係被人reg咗嘅
其實唔係好明。

係咪大慨咁樣

係呀
我就要寄10張先可以再收任何嘢 而等呢10張寄到嘅時候我係會乜都收唔到

我係sent > received

寄俄記上網睇話3.8

係呀,買定廿個看門口啦

順手提議埋推廣下postcrossing依樣嘢同比公眾設計郵票

出postcrossing stamp
其實唔係好明。

係咪大慨咁樣

係呀

所以我唔係一次過request 好多地址
結果我就差唔多日日收到卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞