[Postcrossing] 與世界各地交換明信片和郵票 (5)

1001 回覆
25 Like 0 Dislike
其實唔係好明。

請問係咪即係你地收多咗之後,咁就會停收一排,等你地寄出果嗰啲到咗再派你地地址。但係呢個情況你地因為收多咗所以一次過要寄多啲,兼且個Limit所限你地可能要分兩批寄,咁就變咗你地有排悶

係咪大慨咁樣

係呀
如果我寄100 收110
我就要寄10張先可以再收任何嘢 而等呢10張寄到嘅時候我係會乜都收唔到

我想寫都要忍下手抽少d
我係sent > received

我依家receive > send 3張
借呢個平台再一次多謝冬瓜茶絲打
童話故事款郵票真係好靚啊
同埋香港郵政真係好有效率,抵讚

交收成功
我係sent > received

我依家receive > send 3張

唔係想打擊你
不過唔好抱咁大希望

唔係想打擊你
不過唔好抱咁大希望

唔好咁衰,比啲正能量人啦

唔係想打擊你
不過唔好抱咁大希望

不過佢寄去邊先

唔係想打擊你
不過唔好抱咁大希望

不過佢寄去邊先

唔知呢
其實唔係好明。

請問係咪即係你地收多咗之後,咁就會停收一排,等你地寄出果嗰啲到咗再派你地地址。但係呢個情況你地因為收多咗所以一次過要寄多啲,兼且個Limit所限你地可能要分兩批寄,咁就變咗你地有排悶

係咪大慨咁樣

係呀
如果我寄100 收110
我就要寄10張先可以再收任何嘢 而等呢10張寄到嘅時候我係會乜都收唔到

所以我唔係一次過request 好多地址
結果我就差唔多日日收到卡

唔係想打擊你
不過唔好抱咁大希望

不過佢寄去邊先

唔知呢

唔知呢

唔係想打擊你
不過唔好抱咁大希望

不過佢寄去邊先

唔知呢

唔知呢

唔係想打擊你
不過唔好抱咁大希望

不過佢寄去邊先

唔知呢

唔知呢

你咁講都啱
由今日開始留quota
17號食評用
由今日開始留quota
17號食評用

依套無訂到Tim

交收成功

唔使客氣
多謝咁多位巴絲幫我接收d郵票就真
唔係我都唔知自己收埋咁多
其實仲有d再舊d既小全張,不過我買返黎個時都唔係原價先冇拎出黎
有需要可以再搵我
由今日開始留quota
17號食評用

依套無訂到Tim

呢套今年黎講算靚 好似係
有個德國佬話同我swap卡,話想同我練德文
我答左ok,佢話要講清楚d datails
例如要講好就咁寄定用信封入住咁寄
又話一年要每隔幾多個禮拜就寄幾多張咁
乜原來咁煩 我以為係swap一次only

佢想同你練德文
你寫德文 佢寫中文

佢想同你練德文
你寫德文 佢寫中文

我地都寫德文 應該係想swap,見我識德文就求其問我想唔想練啫
不過我唔中意d嘢要講到咁死
隨緣咪得 而家每幾個星期要寄一次好似有d壓力

冇壓力訓練就唔夠強度啦

佢想同你練德文
你寫德文 佢寫中文

我地都寫德文 應該係想swap,見我識德文就求其問我想唔想練啫
不過我唔中意d嘢要講到咁死
隨緣咪得 而家每幾個星期要寄一次好似有d壓力

冇壓力訓練就唔夠強度啦

壓力來源係要定期swap
我一直以為swap卡係swap一次
原來係長期swap
呢度有無巴絲試過swap?想知你地係咪都係長期?

佢係咪其實想搵swap pal,pen pal d fd
你唔想就拒絕啦,比我都覺得有壓力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞