[Postcrossing] 與世界各地交換明信片和郵票 (5)

1001 回覆
25 Like 0 Dislike

訂左郵票嘅你地,如無意外應該七月尾可以交收
敬請期待荷蘭郵票

爆左quota?

唔係 只不過諗住等返hk再玩

幾號返

星期五到香港

爆左quota?

幾號返

星期五到香港

爆左quota?

幾號返

星期五到香港

原來postcrossing 印啲地址出嚟咁方便 你地手寫定印
原來postcrossing 印啲地址出嚟咁方便 你地手寫定印

手寫感覺上有誠意啲

幾號返

星期五到香港

幾號返

星期五到香港

手寫感覺上有誠意啲

我覺得有d國家嘅字好難寫

星期五到香港

手寫感覺上有誠意啲

我覺得有d國家嘅字好難寫

喺公司抽就會印,順便印埋佢profile睇,番屋企再揀卡
喺屋抽就手寫,即刻揀卡寫
其實大家係咪都會跟足對方Profile去揀卡(甚至有埋信封)?

我抽到一個佢Profile寫想要嘅要求/希望得到嘅明信片寫得好仔細
覺得有些少壓力,定揀張我覺得ok嘅,唔需要太理佢要求就得?
其實大家係咪都會跟足對方Profile去揀卡(甚至有埋信封)?

我抽到一個佢Profile寫想要嘅要求/希望得到嘅明信片寫得好仔細

真係冇就唔會跟
照寄風景卡

訂左郵票嘅你地,如無意外應該七月尾可以交收
敬請期待荷蘭郵票

唔該絲打

太過份同無理嘅要求我無乜點遇過 我本身都有信封如果佢想我都會入起 但無嘅唔使專登買

不過都有啲人會打勁長嘅wishlist 好demanding 但其實你想寄咩都得

太過份同無理嘅要求我無乜點遇過 我本身都有信封如果佢想我都會入起 但無嘅唔使專登買

不過都有啲人會打勁長嘅wishlist 好demanding 但其實你想寄咩都得

寄卡都係想開心,千奇唔好比自己壓力
冇指定既卡揀張風景或自己鐘意既寄就得

有個德國佬話同我swap卡,話想同我練德文
我答左ok,佢話要講清楚d datails
例如要講好就咁寄定用信封入住咁寄
又話一年要每隔幾多個禮拜就寄幾多張咁
乜原來咁煩 我以為係swap一次only

佢想同你練德文
你寫德文 佢寫中文

我地都寫德文 應該係想swap,見我識德文就求其問我想唔想練啫
不過我唔中意d嘢要講到咁死
隨緣咪得 而家每幾個星期要寄一次好似有d壓力

冇壓力訓練就唔夠強度啦

壓力來源係要定期swap
我一直以為swap卡係swap一次
原來係長期swap
呢度有無巴絲試過swap?想知你地係咪都係長期?

有同個廣州人swap
算係長期swap啦
但佢想我一次入幾張卡落信封寄俾佢
而我又想逐張卡分享寄
總係會同期望有啲落差

你地swap寫唔寫野係張postcard度?
如果佢叫你一次入幾張,咁點寫咁多~
同埋入信封個d,咁張postcard咪無郵票又無個郵戳囉?

其實我都當寄明信片咁寄,講下背面幅圖係啲咩咁
但佢好似純粹想換下啲靚卡收藏,話寫字破壞美觀
我諗住同佢交換曬唔同主題之後就唔再同佢swap

我依家receive > send 3張

爆左quota?

幾號返

星期五到香港

返香港過生日?

星期五到香港

我依家receive > send 3張

爆左quota?

幾號返

星期五到香港

返香港過生日?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞