有冇巴絲做緊UberEATS

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
做foodpanda仲好

熊貓得港島先有得做。新界區等食風

我港島啱喎 但係可唔可以隨時上/落線?

要報更
電單車留名 仲未做第一單
做foodpanda仲好

熊貓得港島先有得做。新界區等食風

我港島啱喎 但係可唔可以隨時上/落線?

要報更

要報更唔啱我
電單車留名 仲未做第一單

做咩仲唔做 幾好玩
好耐之前有包底嗰陣做過

有包底咁好!?

我果陣做應該係開咗一個月左右,果陣分新舊人,新人得繁忙時間有$150-$200包底,舊人其餘時間好似有$70包底,單錢另計
果陣成日番番下工走出去送番3個鐘,一星期試過2k 尾連單錢(好似幾十蚊一單)油錢(好似同uber drive 一樣計法)
做咗三星期,後尾多咗步兵單車無包底就收皮,而家得幾十蚊單錢狗也不屌

btw...岩岩serach 過下
巴打有無做其他?
袋鼠好似會有時薪

Search左
但係好似要set available time
咁係咪即係唔可以鐘意幾時上線就上線

咁我又唔知, 我都有填左表,
不過好似而家唔太會請...

袋鼠唔覺有步兵,26聽講要人介紹,其他人申請見完都唔請,好似係
真心想問下...我試過幾次由同一間餐廳送去同一個地方....

但每次收既錢扣埋bonus都係唔一樣....

相差好遠....試過29, 又試過36蚊....

佢地點樣計每次既wages架?

呢個我真係唔知喎
可能係有路路賞/加成
有陣時佢會X1.1/1.2/1.3
或者一單多10蚊咁計
要睇返佢個app有冇寫

我已經冇計加成/路路賞

基本車資同一地方,但次次都唔同
真心想問下...我試過幾次由同一間餐廳送去同一個地方....

但每次收既錢扣埋bonus都係唔一樣....

相差好遠....試過29, 又試過36蚊....

佢地點樣計每次既wages架?

呢個我真係唔知喎
可能係有路路賞/加成
有陣時佢會X1.1/1.2/1.3
或者一單多10蚊咁計
要睇返佢個app有冇寫

我已經冇計加成/路路賞

基本車資同一地方,但次次都唔同

可能距離佢count左唔同
因為我地收入係取餐費+路程費+交餐費
取餐費同交餐費係set死左
係路程費唔同 所以應該得距離會影響個車資
邊做緊uber邊做熊貓
邊做緊uber邊做熊貓

熊貓要報更?
咁如果兩個撞左點算
8月半到而家已經第二單
8半到而家已經第二單

邊做緊uber邊做熊貓

熊貓要報更?
咁如果兩個撞左點算

2邊一齊開機 到7點30左右熄uber
想問下係UberEATS 分單定自己揀單?

有一次叫UberEATS, 餐廳離屋企3公里到,分派bicycle. 問題係屋企條路好很斜,的士上完車頭都成日有燶味,點踩單車上

初初以為係26。後尾望個map唔對路,點解pick-up後玩左半粒鐘仲走左去5公里外小巴站?

原來真係單車手,上左小巴再打算行10分鐘斜路上。即刻叫佢搭的士俾返車費,佢上到黎身水身汗,say 晒sorry。我都唔好意思,額外tips 再俾like. UberEATS 真係痴很線

有一次叫UberEATS, 餐廳離屋企3公里到,分派bicycle. 問題係屋企條路好很斜,的士上完車頭都成日有燶味,點踩單車上

初初以為係26。後尾望個map唔對路,點解pick-up後玩左半粒鐘仲走左去5公里外小巴站?

原來真係單車手,上左小巴再打算行10分鐘斜路上。即刻叫佢搭的士俾返車費,佢上到黎身水身汗,say 晒sorry。我都唔好意思,額外tips 再俾like. UberEATS 真係痴很線

佢分單無得揀,有得揀仲得了

派單
可以唔接
但係會影響接單率

派單
可以唔接
但係會影響接單率

同埋接單直至到攞野食係唔知目的地係邊
要攞完野食先知

派單
可以唔接
但係會影響接單率

要攞完野食先知

即係玩9個客又玩9個車手

Send email 去Uber 投訴個system 點解唔計埋斜度先派單,佢俾返$75 credit 就算. DKLM

派單
可以唔接
但係會影響接單率

要攞完野食先知

即係玩9個客又玩9個車手

Send email 去Uber 投訴個system 點解唔計埋斜度先派單,佢俾返$75 credit 就算. DKLM

應該計唔到斜度啦
佢個導航冇撚用
要開google map
原來係派單唔係自己接ga...
諗緊泊車問題 如果泊正係街送上樓 比人抄牌點搞
原來係派單唔係自己接ga...

係呀
諗緊泊車問題 如果泊正係街送上樓 比人抄牌點搞

呢個真係唔知 我做步兵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞