23歲女瑜珈教練周慧賢 驚傳伏屍尖沙咀酒店

1001 回覆
33 Like 24 Dislike
係 大多罪犯係0同理心 唔會當你係人類 只會當你係物件咁看待
我好耐之前見過美國有單係打劫舖頭 但係係因為佢屋企人定個女要醫藥費
佢完全冇開槍冇用暴力 喺打劫途中崩潰喊到傻咗 仲道歉
呢啲就真係另計 但有啲真係完全係活喺自己嘅規則入面
有時會令人懷疑係咪特登
都理論上有cab rank geh
睇少d戲啦 衰謀殺咁易著到草咩
除非你肯喺d窮到窿連國籍都有得買既國家住一世
見你咁講 咁啱今日七月一 諗返起上年銅鑼灣SOGO
女人係雞係公廁 所以俾人老謀就預咗
唔知有咩邏輯關係 講得出嘅現實一定係loser
單單討論一件事都聚焦唔到
係都要講埋啲無關重要嘅枝節就知
大家要分析出黎,諗下點解會引致呢個結果,避免類似既事發生唔係一口屌晒條仔就算
【尋人】網傳香港網紅Aqua Chow 失蹤 最後身影被前男友帶走

本地Facebook 群組「香港突發事故報料區」有人發文,指於IG 上有4.5萬followers,本名周慧賢的本地網紅Aqua Chow (ig: Aquachow) 失蹤,家人已報警處理。

據指Aqua 原定於今日凌晨2點坐飛機到美國讀書,其友人於昨日下午4點半到其位於深水埗的住所協助收拾行李後離開,Aqua前男友隨即登門,二人於4點42分一同離開住所,並被大廈閉路電視拍下。

Aqua 親友當晚發現Aqua 失聯,於今早清晨登門發現行李仍然在家,與航空公司聯絡後亦確認Aqua 並沒有上機,家人隨即報案。據知警方已聯絡到Aqua 前男友,但對方表示對事件不知情。

其親友發文希望有人提供Aqua 昨日離開住所後的行縱,亦呼籲深水埗愛海頌附近商鋪能提供CCTV 片段以查看Aqua 行蹤。

更新:據指Aqua 曾於數月前因遭前男友要挾而向黃大仙警署報案。

#失縱 #香港 #網紅
2019之後已經好多議員開到聲要求啦
23條過埋你慌唔會
反而擔心係班邊緣人連唯一發洩渠道都無埋
會唔會變成社會計時炸彈
賺錢心態囉
有冇朋友住安達邨 ?
https://lih.kg/240463

等到公屋未? 死廢柴
打口供?你口供講咩就要信?
你當d jury on9?
Obvious actus reus, mens rea應該唔難prove
你打俾我睇?
講緊要坐廿幾三十年先會有機會review 有無得提早獲釋
呢班人係真心有反社會傾向
你睇而家巴士成日有人放針就知
我寧願佢哋網上鳩up
收皮啦臭雞
衝動下殺人但之後將死者捏造成自殺
仲有冇可能當誤殺
你唔洗擔心,呢D女最後都會俾D MK壞男人吸引左
很好
我覺得精神病個d服務呢
放上連登招募就啱撚晒
成班人d思想都好撚有問題
做唔做雞都未知,做雞就要被人殺死架啦?
值得反思 都仲未知佢哋兩個當中發生啲乜嘢事 感情對錯真係好難講
會唔會有機會走數
如果嗰個係自己嘅ex,我覺得最多都係挾錢挾色,真係唔會諗係殺咗我。你自己想像下
老豆一樣
只要存在家中就係好爸爸
但好媽媽要十項全能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞