23歲女瑜珈教練周慧賢 驚傳伏屍尖沙咀酒店

1001 回覆
33 Like 24 Dislike
睇到呢啲標題真係作嘔香港特別多賤男人
好撚慘,仲記得佢老豆講:「我個女俾人殺咗三次,一次係俾兇手殺死,一次係俾不受理案件嘅警察殺死,一次係俾傳媒殺死。」其實仲有一次就係相信傳媒嘅社會大眾都殺死咗佢。
雖然兩單性質同細節都有唔同,但我都會喺兩單案到都知道要帶眼識人,盡力遠離危險。我唔會去做判官,因為我唔知事實嘅真相,而我更加冇依個能力凌駕喺死亡上面。
班細路唔識架
唔抵幫即係當佢出咗事嘅時候唔算太值得同情因為完全係佢嘅疏忽或者故意呢件事發生,而今次呢單嘢就完全符合
當然如果有人俾人襲擊,我能力範圍之內可以幫就一定幫,我都唔想悲劇發生

好似有條戇鳩無啦啦衝紅燈,就黎比車撞,如果我可以嘅話都會提醒佢或者推開佢,但事實係佢俾人撞死左係唔抵幫
因為而家仍然係男性主導社會
將別人既錯誤懲罰係自己身上
好在香港無死刑
分分鐘左手屌右手 玩分化
唔會,但唔代表條女冇責任
+1 身邊勁多好女仔A0樣同性格都唔差,但係都唔敢勸佢地拍拖,一直都話單身好啲,因為香港撞到狗公賤男機率真係高到你講都唔信
依家我係講個觀點 以事論事
唔明你提埋啲九五搭八嘅如果出嚟jm9
想引戰設track就收皮啦你
無話條仔合理
Think please
上一代父母冇買到樓,自己就話要躺平到佢地個仔出世又loop過
判終身嗰啲只要獄中表現好
好多都可以提早假釋
大部分社會垃圾集中地
真係封連登都冇乜所謂
真心癡撚線 殺咗劍自首都respect
個respect都幾廉價
多多幾單呢類案件
多多幾十個真心假膠衝出黎
生前死後欺淩受害人
好快就會有人話要做野
然後呢度好快就會名正言順收得皮
最慘真係好多時連女人迫害女人
好撚記得有次我老豆病咗
我姑媽嚟睇佢一句得埋嚟問我點解唔煮飯比老豆食
我心諗佢夠無煮過飯我食啦,幾時有照顧過我
原來只要男人唔嫖唔賭
其他乜都唔做啲人都會話佢係好男人
的確係有責任既
咁所以?
反社會殺人先冷靜
冇同理心 殺人可以好平靜
Respect你老母明知你弱智都照生你出黎多啲
之前有巴打話自己教中學
佢鬧班學生睇連登睇壞腦
D價值觀錯晒
好恐怖
我即時覺得如果新香港人唔睇連登
睇既都係本土香港人
咁就出事啦
hi 邊緣人 正常人上黎就睇下你地有幾邊緣
連登係你世界
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞