POKER打到好撚灰

426 回覆
8 Like 96 Dislike
真牌先練到嘢
online打壞手勢
成日掛口邊話人魚嗰啲都無乜料
最緊要打啱自己風格
1/2 都係新手咁喳

係 調轉左
打live poker係可以好高效訓練到高壓下做最佳決定
傻系🤣
唔知道師兄打左幾耐唔敢輕言評論
不過如果EV graph長期唔靚嘅話
應該係真係打牌概念有啲問題?

利申打緊NL5,打左三個月先開始盈利
你令人badbeat果陣個記憶唔夠俾人badbeat深刻啫
我都係覺得個次數太多

我玩左一兩個月,唔係日日玩,都見到6-7次呢啲牌

我自己都中過兩次,呢啲入幾舊水玩下過下癮就算
邊度打先 online n8?
一樣 當娛樂 廢9未cash out 過
應該冇話打唔打壞手勢?我覺得只係玩法有啲唔同
真牌比較需要現場調整,知道你對手傾向然後exploit佢。
特別係打live啲人可以好loose。
如果以盈利為目標見到高手要識避。

反而online對你poker嘅概念要求會高好多
講真打online其實好撚悶
打得嘅都應該真係對poker有熱情
啲人對poker嘅概念一定好過live啲人
你打flash嘅話又好難因應對手調整
所以對GTO越有概念嘅人會越容易做到盈利玩家
你睇下LlinusLove就知
係, 有時黑起上黎真係無計
前幾日一日內拎aa aks all in輸左三次, 一野噴左100usd
諗咩要諗5分鐘咁耐
鋪鋪都係咁出到去都係比人屌到仆街
你攞ACES同人pre flop all in
2 players冇記錯嘅話你equity大概有81%
咁即係你對手每100次就有19次機會可以反超

就算係去到river,只要人地有兩個outs
佢equity都仲有5%

你諗下platform每日有咁多手牌打緊嘅時候
你就會明白點解有咁多反超

試過大家都係AKo all in但輸
都試過自己flop中四條 river人地中full house
都係阿

間唔時揸AA, KK pre flop 3bet人地,人地細對call完flop中set 再埋伏我,呢啲牌真係好傷

依家學識左唔好亂咁raise同allin,同埋控下池唔好太深真係輸都唔會入肉果啲
thats why你咪就係開po話自己打到好灰掙扎緊囉唔係串你

however,撲克好現實,你覺得做唔到,有人做到,做到既咪賺更多錢,你不斷質疑同埋話咁既情況只係靠運氣,咁你咪繼續打到好撚灰囉

理論上,你唔肯進步我仲更加+ev添
50/100
正ev 都俾佢啲水抽撚哂
最低rake就一定係pokerstars,不過香港就得返n8揀,但n8抽水太高,你volume唔高既話無rakeback同拎唔到leaderboard既話基本上你唔會贏到咩錢,tournament反而幾soft
樓主公開表示自己係魚post
我都係英國未開platform諗緊開咩 n8 tournament抽少好多
笑撚咗 打poker唔輸得
你呢種唔係打poker
係等中牌遊戲
咪開晒先囉,我partypoker,888,grosvenor,全部都開晒
不過我mainly打live,打PS都係訓練為主
打咩stakes?英國low stakes live好好打
你打5分鐘一早比人打7左啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞