POKER打到好撚灰

426 回覆
8 Like 96 Dislike
tournament本身波動就好大
要打好多比賽先可以消除到個波動
但本身N8有GG CARE/CHEERS
好多時回水仲多過抽你既水
我應該點做呢?
同埋心態上應該點?
轉打細額比賽
下下大咁大好快輸哂
真,感謝
鍾意睇人玩同派牌
有冇同好
Dealer
但自問唔夠pro
N8 出金唔係可以用加密貨幣咩?
每個比賽唔好多過你資金嘅1%,職業嘅起碼多2.5x到5x
後面嗰句唔係好明
如果你得一萬蚊,唔好打大過$100~200嘅比賽,職業嘅起碼要兩到五萬,當然,賽事本身難唔難同玩家本身水平都影響好大,水平愈好當然波幅會低d,雖然咁樣嘅資金管理算係保守,但太多人睇少tournament嘅波幅,如果係live嘅仲未計其他成本
謝謝
其實n8 打cash有時會有cash out 贏少啲比你揀
計過其實係-EV 係咪唔應該揀
但有兩次無揀到bad beat左真係好唔開心
你想贏錢第一步就係永遠唔好揀呢啲-ev嘅選項,仲有打live永遠唔好買保險

Run it twice無問題
點解唔買保險 少out好抵買 好過俾人bad beat冇仇報
無抵買呢回事,badbeat咪badbeat,你嘅資金理應係承受到先打果個stake,我係香港d game長期都係做保險,你知唔知幾好搵所以D host先會不斷鼓勵你買保險,話「好抵買」
感謝, 自己條路清晰左好多

之前一直玩X-Poker打機,試吓真錢
夜晚9點打到凌晨4點
期間有1粒幾鐘玩咗個tournament
師兄識玩 X-poker重魚
xpoker唔係真錢
其實算打得好唔好
四百手無參考價值,四萬手就差唔多,or一兩萬手會有啲方向
yes 你啱,咁再繼續玩吓先
一場嘅tournament幾乎都係運氣主導,我當年岩岩學識巳經係澳門由衛星賽打到主賽拎埋冠軍,但其實只係好運
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞