POKER打到好撚灰

426 回覆
8 Like 96 Dislike
好攞命,有冇巴絲救下我!
打黎打去仲係low stake 游緊
ev圖呢
舖舖都all in 對面實俾你嚇窒fold撚晒
又係你
打緊NL幾?
NL25 打到好想死
懷疑你係特登派膠勸世
Online? 同d癲魚玩長期好難贏
online玩遊戲幣個啲
好撚多痴撚線癲佬的 不停all in
揸27 allin都可以同花 又或者蛇 三條
你揸AK都可以輸佢最尾出到對pair 2
好撚痴線

真係唔多想繼續玩 驚玩壞手勢
巴打邊到玩 想學下嘢玩online
live局我都ok
但成日聽人講cash out唔到agent唔撚理
好驚下
都係N8玩 live無乜興趣 打黎對技術完全無提升
唔夠膽跟
唔好玩啦
就係跟完輸到仆街
拎住pair K見佢all in即跟,開出嚟2條8,佢揸隻8同5都有得贏
仲要唔係一次真係唔知電腦系統on9定點
n8唔洗揾agent嗎?cash out容易?

同埋巴打介唔介意講多少少點解live對技術無幫助

我自己之前都係同朋友玩下 想提升一下技術
好睇天份同性格的
有frd全職打,一個月平均100k
KK 對28 都有1X% 機會輸
咁橋發生都無計
打online 會做牌架
因為佢地個system 係做死一家
你揸aa
Flop 開完3 隻鳩牌 對家all in 你接
人地可能揸58 點知會2對 人地贏你 好撚on9
反而唔鍾意打online

時間太短,正常要諗成個行動線要諗5分鐘up,而且冇得捉心理

線下打大約知啲人係鬆定緊,可以用唔同打法打
打完又可以識朋友
我未試過cashout 暫時主要為訓練 未為搵食 第一次cashin 就搵客服

一來live 好多都係亂黎,亂limp,亂跟3bet。真正Poker 其實絕大部份都係headsup入flop,但打魚場10次有8次都唔係。就算長期打知自己一定會贏,都唔想哂時間。
二來手數儲得慢,好睇運氣,短期波幅可以好大,輸左比魚又無mood,自己本身又唔輸得,比人bb 會覺得好唔開心
三來打呢d對手對技術無幫助,見過所謂職業都係職業斬魚,職業唔等於係勁(雖然可能佢地斬魚會賺得多過高手)
仲要好多次係咁
就係咁 on9到震
明明個機率就好低
試過幾次AA
咁又有on9仔未flop都allin 咁諗住實食無痴牙啦
dklm出到嚟對家各種三條 順 同花都出埋
明明機率就好低
反而我live同朋友打就好好多
可能知道大家大概性格
會點打 咩套路咁
live會好多呢啲 因為d魚成日覺得人bluff佢 諗好多理由比自己call
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞