POKER打到好撚灰

426 回覆
8 Like 96 Dislike
開牌拎aa唔raise到盡我呢便會俾人笑
我呢邊朋友局 未flop就raise到盡實無人跟賺個少少
n8
我都覺得網上玩d牌好似奇奇怪怪咁
唔係講笑,好撚鬼
我都有玩下網上,初頭都覺得好鬼。
AA/KK all in唔識贏咁。
但諗諗下,其實因為節奏太快局數太多既錯覺
例如live 既6人場,你一個鐘可能打30鋪?
網上6人場我開2-3局同時打,1局一個鐘隨時有60-80鋪你玩,即係我一個鐘打緊120-240鋪牌
贏既覺得理所當然,俾人bad bet輸一定記哂入腦。
live同online一樣可以贏好多,坦白講,大部份只係你地連基礎都未做得好

P.S全職(係英國,mainly打live)
有冇resources 推薦去打好個底?
記得呢位高手黎啵
有冇睇呢套https://youtu.be/UR902_1LhVk
就算職業玩家都唔一定贏硬,Phil由頭到尾都係咁屌鬼
programmable random 好易出術
Phil 打魚勁廢
之前hustler 笑撚到我仆街
高手唔算,只係above average同搵到滿意收入
打rush & cash定普通holdem?

rush & cash打法完全唔同,要aggressive好多
對d魚 calling range 要闊啲 佢地medium牌都會callin。變相波幅又大左,實現長期+ve EV 又要更多sample。 所以高手斬魚 未必夠街場既所謂職業勁
首先,搵到「亂來」既局係所有職業玩家都想要既,同你講包括phil Ivey都唔例外,鍾意打魚唔代表果個玩家無不斷去進步,唔矛盾的
成台reg同成台魚我都會打,你肯不斷進步,其實好多你地一般好驚既reg其實都一樣充滿leaks(好多reg連preflop都未玩好),佢地都係我穩定盈利既來源
咁之前果手QT 對Doug polk 果手 T7 又點睇
13x raise shove

不過睇phil tilt 係好爽
再補充

無所謂真正既poker係點點點,live多mutilway pot本來就係live poker既特點,而學識點處理多人池係你成為decent player一個好重要既課題,一個高手就係要乜野情況都識處理,再強調多次,係要乜野情況都識處理
youtube大把免費教材夠你係香港打到上50/100有餘,至於吸收得好唔好同你進步幾快就睇你悟性

95%既玩家都係唔夠努力,同鍾意怪罪係自己以外既事上面

live同online都的確有cheat,但99%都唔會出現係你地玩既注碼上面(live有D 鬼鬼地既私局就大機會d,但so far我都好少見,因為抽你水已經穩賺)
有冇興趣一齊玩?
有興趣呀,巴打有局?
N8可以成日flop連開3隻一樣比人中4條架
Me2 lol
係呀 見巴打你同朋友打要就住就住咁
留tg傾
樓主用開咩網 有無link ?
易出金?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞