POKER打到好撚灰

426 回覆
8 Like 96 Dislike
講咁耐咪又係出唔到黎先威,講經
你拎j4o人地好難唔燥
見佢open又唔大 咪入去玩下
你冇問題既,但佢會覺得你有心搞佢
所以有時見番都抽下佢水咁
都係果句,係夠膽打既唔會做唔到,男人老狗唔好咁肉酸,剩係識串柒柒,poker講到尾係枱上咪知邊個係新手
Bankroll 幾多底
我上網睇啲人話最好20-40底bankroll 會好啲

我自己都係打N8 打普通台 NL 10
同時打八張台 得閒就開嚟打個幾鐘
NL 10幾易打 但冇咩時間打
所以就遲遲都未到40底去上NL25
怕走數咪一齊上n8打,咁走唔到數啦?

點?仲有咩借口
你地好好笑 唔應該去打poker 一齊搞個band去搞棟篤笑仲好搵
我20起步 本身打14張台 但太攰
最後改打4張R&C
你有無grind leaderboard?
打過1次第4名 (打左12粒鐘)之後就無特別打
好L辛苦 我返工都無咁辛苦
唔grind beat唔到rake都未必係技術問題 好似係
二三底都未夠一千
grind leaderboard 無乜意思
辛苦過返工 不如返工
我本身月入都70k+
講緊poker無端端攞個正職月入出黎威d?咁你時間咁值錢咪唔好打low stakes囉

同埋要你呢個月入nl200 r&c 4-table 正常返工時間咁打 5bb/hh都已經有
條老mk 串串共,到真係叫佢打poker就潛左水了
解釋番機會成本姐 唔係威唔威
同埋你話BB/100=5 除水基本上係世十既數據
咁你專心返工吧啦
返工都返到好撚灰 好無意義 幫人搵錢
我有fd 每日100 k 其實唔難
有無n8 agents
咁點10x啊醒目仔
咁直接打high stake囉,我新手黎,你咁有經驗,你唔會輸比我架嘛?
2 3 我都認同嘅
但1 就麻麻
雖然有啲真係鳩得好誇張
但冷call 3bet limp 正常有時都做(雖然比較少
不過入到flop 得heads-up 應該比較少
除非兩家都大牌 pre-flop 打到3 4bet?
不過N8 啲player 好似打得好緊 打到好公式化

我反而鍾意打Live 有唔同類型的player

打x-poker club嗰啲(雖然唔入流)
有時基本上唔會知人哋點入flop
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞