POKER打到好撚灰

426 回覆
8 Like 96 Dislike
打live都係為識下朋友 盡量唔打咁大
打大氣氛就變到好嚴肅 最好係輸幾底都唔入肉個d場
不知名online可能會,但打n8 gg果啲唔會
可能都係同朋友打
無咁多痴線佬
大家都係合理估算範圍
所以之前打$1/2都贏到3﹑4百
之前順左一排
呢個星期好似點打都唔順咁,已經輸左5個buyin
落返nl20打算
一badbeat左個心態就少少崩鳩打
都係講機會率
你吸手啤煙 個勝率一定大啲,無理由唔跟
我玩開live,都係同事或朋友堆,幾舊水一底,做得好execution 其實贏一大截
玩online 真係on撚9,浪費時間
係 可能玩太少 基數太細
見到啲傻仔係唔係都all in
自己拎pairJ或以上就好想去跟
但online連拎pair單挑入flop都好易輸 係輸咗俾啲濕鳩牌好多次
係,我都係同朋友live only
次次都穩定地贏 不過係唔敢贏佢地太多怕面有難色
我都玩得好保守 牌差絕對唔入flop睇牌咁
見有advantage就少少咁加
上次輸緊2舊 結果最尾反贏返三百幾都唔好意思
試下打啲用真錢既platform
online的話其實真錢局會唔會好啲

我玩遊戲幣個啲
真係on9到震 經常見到無啦啦allin
然後上高階又俾好多本個啲屈
無咩遊戲體驗
講真打frd 拎aa都係慢慢limp算, 開心玩
最近睇咗好多片﹑文章去學習
最近睇埋書
我係比開頭打得謹慎好多
樓主所講n8同埋其他嘅都仲諗緊
其他好似要跟agent先玩到 然後仲要驚佢隨時走數咁 有啲淆
始終唔係現場玩手感係差點,同埋你見唔到人地個樣,好易俾人大到
係唔係講緊poker VR?
我都有玩,可約
係 絕對唔會係咁3bet 4bet又raise勁多
志在開心
我之前係覺得自己副手牌2隻係大嘅pair實無死
跟咗all-in好多次都狂輸
心諗無理由可以輸俾啲單支
因為live同朋友打,拎對pair打,講緊都已經唔洗拎大pair,已經可以贏到唔少次(當然唔會下下半個底池咁推出去啦,始終朋友局)
懷疑online俾啲19系統做咁
你心態已經出咗事,可能個系統其實無問題,輸咗就總係會覺得係電腦問題,之後就係咁輸,所以都係建議少玩online
講真唔打真錢只係紙上談兵, 唔會知水平去到邊
所以而家唔會咁搏 直接fold算
成日見到啲人未flop就allin 覺得佢地係魚好撚易食 原來唔是
呢個就是我所謂嘅打壞手勢

而家打online都謹慎返好多
我明呀,而家都係同朋友live局先打真錢
技術提升好有限
同朋友live局都無乜意義, 除非真係好認真咁打
我地熟啲真係唔會點介意3-4bet定all in
大家玩得都預咗輸贏上下 兩三底都未夠一千 大家都當娛樂
巴打邊到打開
出面如果有live局都想試下玩下
係架 但次次都贏佢地唔係太好意思
驚佢地怕咗再一齊玩就真嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞