POKER打到好撚灰

426 回覆
8 Like 96 Dislike
你講得哩句仲撚傻閪啦,打新手贏撚硬?
學下POKER條數點計再講
100BB 以內 應該無cold call 3bet range
如果做咁既野 就係為左exploit現場既魚,睇後面個個一定唔會4bet。正常入Flop 係2-3 player,我諗90%以上pot都係。打live我為識朋友 唔為賺錢,因為根本打好少,贏係好彩(除非有poker 87)
我為技術提升 為未來鋪路
不過兄你都講得岩,有技術先可以搵到魚
咪話打兩萬手囉,你想少啲一萬都得嘅,足夠分勝負,or打到你滿足為止都得

其實如果一萬手你都打唔贏個新手咁你就真係傻閪喇

點解你咁多借口嘅姐,係咪男人嚟
你出黎我同你打兩晚通頂都仲得
男人老狗打online
ching心水清
網上全部都係電腦黎
有時你勁撚好牌 all in
人地仲好過你
你提到嘅tom dawn都係online legend黎架柒頭

你呢下真係好柒,乜撚野男人老狗打online

所以top pro都係男人黎,幾乎全部都係online crusher,Doug polk同DN challenge一樣係online打

搵唔到借口認個衰咪算,又要死要面,但愈講就愈柒,唔係咁做人架,poker世界呢最直接就係用實力說話,無第二個方法,最好方法就係打贏我證明你講嘅野係岩,而唔係搵一堆on9借口
我叫tom dawn同我打online,佢唔打又係咪淆底啊傻閪
一個poker要時間諗都唔知既話要搵我隻抽,成隻mk仔咁剩係叫打過打過
基本知識都未有,教精你動口不動手
乜撚野玩壞手勢
新手玩家經常高估AA既preflop之後既牌力
最簡單舉個例子你AA加注人地跟跟跟
Flop出黎 Q 5 8 人地allin你AA接
基本上大家都係魚 唔洗討論後手/POT
第一基本上QQ preflop會3b
第二AQ 正常唔會allin
直接allin 最細包括所有吐 最大係888
除非你好熟果個對手捉佢所有bulffrange
但基本上都好難捉 當大家100bb(算小後手)
因為你AApreflop 加注3-4個bb當三家跟
都係得16個bb
正常人點會空氣推晒96個後手出黎?
你唯一希望嘅只係有個傻佬拎住
AQ KQ JQ TQ 打一個6倍既allin出黎比你贏
你唔係玩partypoker個d online,就一定撚尻你買coin架喇
得喇得喇,唔敢就算啦,借口我就聽到悶喇,明眼人都睇得出

Btw, 你肯撩tom dwan打佢好大機會同你打,只要你打得起佢個stake

咁你想打咩stake?
想扮nut flush draw 引Doug call? Lol
諗唔明Phil 點解咁做
你夠膽出黎幾大都同你打
網上兇狠,做就碌撚
我downswing 期發現自己有呢個諗即刻休戰調整心理
搞左我一個月
睇wsop就係睇佢地諗個下
好似有啲ching當我吹水咁

自己去睇下n8/pokerstars tournament 啲人水上幾多未計cash game

絕不建議貿貿然全職打,本身要聰明,又要有熱情之外,

最重要係個性格,你可唔可以開8張zoom 狂打8粒鐘 中間一粒鐘 lunch break

星期一至六都係咁樣?

我就當poker娛樂算
係,online zoom 加tour
師兄玩邊個platform ?🙏
1/2 娛樂局無rake?
有冇買課程果啲
定自學
我都想打多啲 (有時間嘅話)
留名

利申 住美國 賭場regular
上面d高手唔俾人諗,諗下都要打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞