POKER打到好撚灰

426 回覆
8 Like 96 Dislike
大佬唔好玩啦 人地中fullhouse點樣去贏你4條呀⋯⋯⋯⋯⋯⋯

AKo all in輸係因為對面中同花?
我玩遊戲幣 好幾次Pair A/K all in都要輸
一個月算快啦
係咪因為太保守唔做bluffing
我都唔識
甚至開局已經fold 90%嘅牌
我意思唔係話佢當時有贏嘅equity
而係撞牌/好牌比人反超/以為自己好好牌但原來turn equity已經0左根本係每日都會發生嘅事

佢緊係贏唔到…
佢好慘地river中2nd nut 但撞nut
基本上一定係輸晒俾我

至於大家都係AKo但我輸
情況係我AcKs 佢AhKd
結果開5張heart比佢
bluff要打對手folding eq.
如果成堆新手唔識fold牌
玩黎無意思
我響app玩就係咁
啲人乜鳩都call咁
如果個局所有人都係calling station,咁唔bluff係最理嘅策略,但對手開始係有水平啲嘅,咁佢哋好快會spot到你under bluff,然後你就會發現你好少get paid,bluff唔係為做而做,而係如果對方係知道你唔平衡所以你要去增加bluff range去保護你嘅value range

而如果你嘅對手根本無為意到or無能力去留意你唔balance 嘅,咁係無bluff嘅必要

其實low stake黎講,幾乎九成嘅人都係underbluff,or bluff at the wrong spot
其實同樣道理,如果對手係一個除咗接近nut 之外乜都唔call嘅,咁你咪瘋狂bluff佢囉,當然呢啲例子就比較極端啦,但原理上係咁
呢啲係最理想嘅game
heads up點撚會約人live每個鐘打40hand 你要打幾多個鐘先夠sample rule out variance
你答到要諗幾耐未
算啦,講佢就威,做就閪
我而家就入去新手場諗

岩岩就有手99 跑AK pre flop all in
Flop 444
Turn 4

On9
真人打牌都有人會出千,更何況唔知佢內部點運作嘅網上賭場
咪N8
香港得N8公廳可以玩
巴打
我聽得最多係驚比網上賭場呃錢/出千/D人太勁所以唔玩
我真係無聽過人講因為思考時間太短所以唔玩
人少少柒左就認啦
咁宜家你咪聽過
N8係咪一定要做KYC
想出金一定要
因為見人係魚就衝
自己都變埋魚囉
Preflop 見佢allin你又allin
開出嚟對家最後各種三條 蛇 同花
你大pair都收皮啦⋯
本身個post開咗幾日得幾個reply
無聊覆下十幾個鐘就十幾頁

好想玩多啲live局呀

N8又唔識搞 想玩 最緊要cash out一弓
基本波幅啦

Bad beat 就崩因為你唔屬於果個級別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞