POKER打到好撚灰

426 回覆
8 Like 96 Dislike
其實真係好困難 畢竟香港本身個競爭風氣已經令人比較鍾意收收埋埋
另外就係GTO呢d 理論背後實在需要太多math/stat/econ知識 唔係咁多人肯去學/理解
so far我係香港街場見過(雖然low stake啦)真係有嘗試學GTO嘅都係少數學歷比較高嘅人 咁自然都難d會討論到
樓主呢排點?
仲係low stake 徘徊
還好啦
NL10定25
我最近NL2上左去5
NL100 仲適應緊個節奏
100唔係low stake啦
上左去幾多bb百手到?
NL2-10 microstake
NL25-100 low stake
NL200-1000 medium stake
NL1000+ high stake
唔係咁分咩

岩岩上100
NL50 BB/100有8+
學到野
想知上到去抽水係咪會少d
依家差唔多比人抽8,9bb百手
好甘
N8黎講 zoom無分別
NL200 都係抽8BB/100手
NLH就好似會少啲
咁睇真係無咩profit剩
好難打贏抽水
NL200有BB/100=8 (level到抽水)
基本上食回水都夠生活
有LB既話 回水可以去到接近4BB/100
當你每月打10萬手(全職黎講已經算好少.我parttime都有時做到)
都月入8k usd
回水你係指fish buffet ?
我nl5得好少 加埋得果10幾%回水
同埋依家leader board 同gg care競爭大左好多
LB GGcare FP 全部計哂
NL10樓下練基本野
ok 既就上25啦
唔好哂時間
stake越高,就更加肯去call d bluff catcher.
因為覺得對手有bluff能力
反而打NL25 成日理論call岩但輸一桶
幾多個buy in升級會好d
40組穩陣,25-30都可試
但就好睇你升級初期係上風定下風
如果拎住2500上NL100
頭1萬手就下風 連埋抽水
就輸走你1半bankroll
你平均一日打多幾多手牌?
2500-3000 睇個個月得唔得閒
我平均12-15bb百手到但扣埋抽水得番6bb
計過要打差唔多7萬手先有得升級
唔好哂時間係nl2/5
BB/100有10以上 就升左先
除非舊錢你輸咗會無錢開飯
你覺得NL5同10同25既分別係邊
NL25係咪真係難打d
主要係preflop range 完全唔同
NL25一定難打d。起碼少左瘋魚送錢
樓主勁
我而家Nl5 2600手 橙線+$35
Nl2 15000手 橙線+$37
Bankrool $166
Stay係nl5 打到$300升nl10
可唔可行?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞