[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (130)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
忽然意識到你講跟耳機,橙橙地色個對
不過個對其實都無咩大問題,真係要比既話仲軟熟過灰棉
監聽向?唔係好覺

可以用來監聽啲咩
MDR-Z7M2

巴打除左Sony有冇用其他牌子?
我試聽完都覺得Duo唔算得上「監聽」
用Duo 聽Quartet / 交響樂低音太出,同現場樂器的擺位好大出入
同廠U6t 呢方面比佢好

據聞U18比U6呈現更多音樂細節,不過價錢都係另一個層次
比你用最大輸出成1w嘅amp你都唔會扭到盡咁聽掛

插隻耳機之前扭細啲個volume咪得
旺角紫店嗰隻z1r仲怪
有無極低底噪player 介紹?
新金
做到升仙先買到
都有考慮緊z​7m2
去東角sony摸過,嗰陣用display部金磚播,非常靚聲
但擔心iphone可能推唔郁唔知洗唔洗加啲其他嘢咁
請賜教

部1adac係五六年前買嘅,之前都淨係用過sony啲百零二百嘅cheap嘢
巴打有其他推薦嘅話都樂意感受下其他牌子
我嘅偏見係,如果好鐘意Sony 聲,其他牌子會聽唔慣,最後都係得Sony 揀

可以試下Meze Audio 99, m50x, D5200, Hi-x60, T3-01, DT1770 pro
如果iphone 直推覺得ok, 過一排先諗加其他野都唔遲
你用咩耳機?
仙女?
淘仔咋,但係聽過sony 507,cayin 個d 都有,唔係好頂得順,少少都唔想有。
Sony 正路無咩底噪
你有無試埋新黑磚?
如果新黑磚都聽到
咁難啲幫
有點貴 ching
sony聲得sony自己調到 似既又易推有focal clear
dynamic 強 聲底暖 但唔夠氣勢同低音
呀媽係女人,duo個價加多小小上nio/U12t好過
不如試下Grado
出街就唔好open back 了
頭先打去sony問新金幾時到, 結果話未俾到期我, 可能8月先有
sor miss 左佢話要出街嗰句
try try wp900?
好似話仲耐啲
有冇巴打玩過b&o d 頭帶耳機?
佢哋d低音好似冇Sony 咁勁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞