[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (130)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
部fa4見近期好似ok多開箱我都專登去玩左一玩, 系統唔講喇, 要掣都算, 你有翻幾百首歌要搵特定歌曲試聲你預好煩, 同埋唔知道佢係冇顯示cover嘅功能定點, 我放首首歌佢都係得一個紫色加橙色嘅logo聲底就感覺純粹力大夠氣勢, 唔好要求啲分析力聲場做出黎有幾好, 同埋佢因為大力個聲壓1度已經可以令好多耳機聽唔到落去, 你有e3000e4000果啲可以夾下佢
同埋ching你幾多budget玩隨身先? 依家細機嘅廠都唔太多選擇, 你接受到fa4個size或者可以考慮下ak啲細機或zx507
我用intime轟咋

聽你講好似一味大力 冇乜細節 不過呢個價錢其實是否不應該有期待
我聽metal/band為主, 會想每種樂器都出到嚟 唔好痴埋晒,如果符合唔到就唔考慮了

至於有冇cover art ,搭車都係熄mon擺袋,又唔係好影響
budget兩三千左右

因為用咗j3咁多年,d資訊極度out date ,我都係追呢到舊post同埋google搵睇吓
fa4主要問題唔係話佢聲完全唔得, 係佢個聲壓唔知道點解3.5低增益都可以推到啲耳機好爆好噪底, 你親自感受下就知, 3000蚊budget以我認知可以買一手 ak第一代sr25 /plenue d2,d3/ sony zx300你仲搵到都ok, 我覺得巴打你都係懷疑大陸野, 用人不疑疑人不用我唔推3000果啲國產, 因為呢一個價位嘅國磚其實好多都有毛病
budget有3000嘅話不如考慮埋黑磚二手
雖然對比起J3應該重好多下
唔該巴打

不過而家邊到多款試?
電子產品好少買二手
任我check都唔識check
咁如果唔要國磚嘅話可能a105都符合你要求, 不過聲都要靠自己試
啱啱google緊

ak sr25爆budget ,個mon打側有點奇怪

sony a105 zx300就多比較評論 , 指向zx300音質較好 但係$4690建議售價都係爆budget

輾轉搵到ibasso dx106 ,呢部又如何?

定係其實fa4 可以俾到類似音質?咁不如千五蚊買嚟玩吓 ,唔太肉赤
你講操作同個樣就DX160 + 有得串流,好過FA4,音質就要你自己AB,英京應該有
zx300停產左年幾兩年了, 當時現金價大約36XX左右, 最後清貨價係29XX左右
後繼機係ZX507, 現金價應該4字頭
ibasso 都係國產野黎, 不過你都可以試左先
利申DX160同fa4我都冇試過, 仲用緊ZX300
唔該巴打
唔該巴打
隨身音響野冇咩店係賣建議零售價架, 一切落去啲鋪頭問為準 dx160更新左最新firmware後操作比幾年前真係一個大變身地咁順暢係令人感到意外, 不過都出左3年,依家好似冇咩舖仲賣緊, 你問我dx160定fa4我會答你有budget就係dx160 另外買呢啲野真係唔好睇啲毒文當真理, 聲底同操作係要親身聽過玩過先知道啱唔啱自己, 同埋問清楚自己係咪真係接受到一啲國產牌子, 一陣買翻去又search到間廠原來做過啲野好黑人憎或者部野劣評唔少, 然後又質疑件產品質素同自己嘅眼光就唔係咁好...
請教下各位巴打
本身用緊新金磚 + Z1R
如果$5000咁上下budget,想搵對聽人聲多啲(Canto POP/ J POP)係咪ie600會係好選擇?定「儲多少少」嘅ie900會好啲?
純粹身痕買多對玩下,想聽同一首歌有唔同感覺
今日Ect 有開門, 大家有冇去玩呢
可能考慮下ier-m9?
人聲黎講 IE600係好選擇
你想玩下試埋campfire 果啲都無妨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞