[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (130)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
部新金越聽越好聽
用緊小黑+Inear SD4+ Effect Audio Ares II
但條線一邊斷左 想換線
有咩好推薦?

P.S. 對Effect Audio Eros S有少少興趣
嗰次有人試緊金磚冇得試埋
散買耳膠都ok,其他就不了
我買過 ipad 套
以前星際近角落位有間可以散買耳膠又多款,依家執左
亦軒以前都有,而家3樓有間好多即影即有相機都有莫散賣喎
慘了
連Z1R試?佢地嗰隻真係又尖又拆
搬咗去黑布街
搬左去黑布街, 叫music cafe pro
我之前係旺角sony試唔覺部新黑磚又尖又拆喎
係咪耳機問題
Gareth T都用嚟做ear mon la~ 正野~
用自己嗰隻冇問題
應該係門市部
Intime 係咪買翔dd好過買碧 糾結左好耐
XM4 隔音真係勁咩
我係地鐵都仲聽到地鐵啲雜聲喎

睇返原來淨係target white noise做降噪
講真white noise唔係真係咁需要隔音 white noise 不嬲最易習慣…
伏撚到…
補充 講緊Headset個隻
補充 你入錯post
WF-1000XM4個人覺得好隔音下喎,用埋耳棉
聲前,音場窄,監聽向。隔音建議唔好用64audio原廠比隻耳塞,換另一隻會更好。原廠垃圾耳塞。聽開post rock唔錯的,建議落紫店試清楚就最好。
等埋ie900有得試先決定邊隻
唔該巴打
碧ti3好聽d
er4sr原裝個記憶耳綿舒唔舒適
3節膠我應該頂唔順
如果想換耳膠有冇推薦
SE215隔音係唔錯, 但聲我真係覺得好麻麻
新手壞咗headphone想請教各位ching

之前係用iphone駁sony mdr​-1adac周街用
屋企仲有部sony cmt​-sx7同pc​,都會篤嚟聽下cd​咁
平時聽開musical, r&b同rock
主要想出街齋聽歌,完全唔需要通話
想買隻有3.5mm嘅頭戴式,或者頭戴式+dap/iphone用portable dac
總budget 7000

想請問有冇推薦可以向邊個方向努力,試邊啲先
感謝各位指教
耳棉好難唔舒服,ER4SR跟埋個對灰棉無咩問題,只係會稍稍增強低音,聽起來無三節膠咁通透

三節膠要試過先知頂唔頂得順,唔好靠估
佢帶岩之後隔音係最好(而家我玩緊粗管耳機都想要三節膠)

但如果真係要換,我建議Shure隻灰色膠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞