[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (130)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
你拎呢$1500買對新可能仲好
差唔多價位嘅都出去試下
不外乎se180, 新嘅有kann max, 再唔係就真係新黑比較好
國磚你自己再睇下有冇興趣
連登提咩國磚同埋ak年年都兩三部中低階野推出黎, 買左見佢出新咪又係心思思, 咩都sony啱架喇
sony 保值
將自己個fr同其他牌子比較真係非常膠,重要扮曬野搞到成個apple conference 咁
錯po
係咪講緊水月雨
明明之前iem都唔會咁
你賣點平冇問題,但當你要將尼樣野當成重點就真係比唔到信心
水月雨對比一大堆chifi根本唔平喎, 啲定價同大廠相差無幾, 都係有錢先有好啲嘅聲 同埋唔知道點解呢排緊係有人係度借啲意提起呢一個brand
自己玩呢啲野從來冇想要保到咩值, 呢度係連登我咪跟風推sony
水月雨我覺得普遍都係分析力唔多夠
水月雨都有百零蚊野嘅, eg竹
不過呢對野睇到個樣同個名之後我覺得好山寨feel咁真係唔識欣賞呢個牌子
個樣好似好易爛
你睇完個名同隻耳機嘅外表有冇諗起某個日本牌子嘅耳機
竹抄final x dita糸竹就緊, 佢隻cato擺明借加藤惠個角色名同封面個公仔除左塊面就係加藤惠個造型先癲
佢仲有抄過唔少野下
隻kato之前見到有台仔講, 睇到眼都突埋, 抄到咁撚樣都好意思出
雖然又真係有班撚樣買
人地依d叫做致敬呀 中國品牌最鐘意做

唔止kato 人地fitear 有隻白色版aya既叫aya snow 佢隻aria又炒人整隻白色外殼叫snow edition 而且水月雨就最鐘意學日本品牌整耳機娘 用想用acg做包裝
諗諗下,佢黎緊隻靜電個樣幾似hifiman
係呀呢
白色嗰隻動圈仲要成隻sennheiser咁
平板個隻似audeze 真係集百家大成(外觀上)
再望真少少又有少少似撈埋stax咁
抄到咁佢都算少數
aya靚好多
aria唔講隻耳機本體, 個包裝一望埋去都成浸支那味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞