[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (130)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike

咩耳機
想搵個無線藍牙耳機
踩單車/工作時聽歌用 經常會彎低身所以要夠穩唔易鬆
通話質素其次

預算$700以下(可以carousell價) 要求不太高
見到有人推jabra elite 7 active
想問下評價如何

唔該各位師兄
補充 單耳播放時間要keep到5小時
Dignis個套真係做到好貼 想拎部磚出嚟換卡都好困難
去真無線耳機post
插條type C線推出黎就得喇!
會唔會好易推爆咗個type c 位架
推1cm出黎就揸返機頂抽出黎
其實係個機頂厚D個位緊,過咗就鬆
除咗耳牛仲有第三個耳機post

仲有音響hifi同soundbar
然後sony同airpod再多兩個post
想問如果bose 消噪耳塞跌咗個充電盒係咪就已經玩完?
有無IE600/900既ching可以分享下用緊咩耳膠

原裝耳膠中碼唔夠大,大碼又大過頭

利申:IE600
Symbio w peel

我係原裝耳膠細碼唔夠大,中碼又大過頭

利申:ie300
有冇師兄可推介線夾Aaw noir ver?
筆直千五內
我用AET07 M size
打錯,AET08先啱
利申ie900,ie600
有冇試過同IE 600原廠嗰粒膠/棉比較過?會唔會好大分別? 原廠膠去到L我都太細唔隔音,所以焗用棉覺得勉強可以
用綿低音會好咗少少,因為隔音好咗,高音會收少少
我之前有對B&O PI7 , 又係跌左個盒
打上去問佢笑住同我講無得配,叫我買過對
b&o啲售後都咁差?
好似搵唔到有DAP post 想借個位問吓

用開cowon j3 , 不過已經用左十年未必再捱到好耐 請問接近質數同價位嘅有咩選擇? 當年買好似二千幾

少少要求 好聲 容量大(有得插卡) 有無得streaming反而唔重要,習慣咗cowon都係單機 基本上齋聽歌 通勤用為主

我見近期有隻國產fa4好平 行貨都係千四... 定係應該搵fiio hirby個d 不過又係國產...

順便想問有冇cd機推介 細部discman類型 冇位擺座hifi係屋企亦都冇咁多budget
ching好長情
我部J3都仲喺度
一係買返cowon d3 細細部
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞