[I/A] Marvel Future Fight [88] T4 Moon Knight 之 月光騎士不似預期?

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
想問下烏魯應該點擺
係咪有d角色ge特定屬性要點爆?
我個人會將佢哋強化起碼四個slot
然後物攻/能攻擺其中兩個
然後之後就睇下佢爆傷/爆擊/攻速etc差邊個再放
如果擺一個HP會晤會嘥咗?
爆傷/爆擊/攻速最起碼通常要幾多?
上限既話
爆傷200
爆擊75
攻速130

盡量令呢三樣、忽防同冷卻都滿
如果用狂怒ctp,迴避率另外要夠75
HP又唔係話嘥,睇咩角色

通常係兩格放攻擊
另外三格以 CD(50%)->無視防(50%)->爆傷(200%)/爆率(75%) 咁去放
除左CD最好接近50%外, 其他隨心就得
因為你一路升卡其實呢堆屬都唔難谷爆
另外skin會有屬性追加,都係好似加到CD,無視防,回避

Btw, 如果你用狂怒, 要升爆率同回避先有力
如果狂怒
先後次序係咪咁?
CD->爆擊率+迴避->無視防->爆傷?
想問下點解dispatch 係完全打唔撚入隻boss
係咪有咩requirement 我miss左
定係純粹唔夠傷
cd=忽防 -> 爆率+迴避 -> 爆傷->其他
攻速都最好滿130
主力夠唔夠傷係主要
其次落減防/增加無視迴避/增加減益效果/增傷既工具人都好重要
攻速應該擺第幾
巴打你是走PVE定PVP向,見你既卡片有兩張PVE (白狐同黑豹卡)兩張PVP(復仇者同黑寡婦)
星際就可以雙向既。見你都精製左復仇者,走PVP就繼續精製黑寡婦吧,但卡就要抽到熊妹呢D PVP卡再換走PVE卡了
等於爆率,甚至優先
狂怒先係,定係全部都係?
狂怒只係要額外將迴避率提高到75
從而令自身傷害到最高
但優先次序都係一樣

Main pve
有冇卡要換位
派遣去到11-3
用Loki,白狐同女武神
刷黑豹對打個張卡
可以出到能物雙攻
之後可以換loki
無課的話 白狐用唔用高T
其實一個月先$28點解唔課
課啲咩
喜大要打錦標賽,卡片走PVP向為主,如果你要走PVE,咁你復仇者同黑寡婦就要換走了。黑寡婦還好未精製過,復仇者卡等你換好其他卡片同精製返咁上下先換走佢,始終你洗到貫穿出黎,太早換左佢影響你角色太大。
未知你身上有幾多後備卡,冰月卡就必定要用,如果你有韓國3攻卡就用,無就換機堡卡
咁就有5張PVE卡 (冰月、黑豹、機堡、星際同白狐)
Summer有冇skin係必買
買咗件Gamora
蜘蛛仔好定冰月好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞