重磅消息:科大fg有人1000k一個月人工

468 回覆
18 Like 287 Dislike
唔熟依科
但公司有堆quant dev係quant fin出身
你意思係成個school of science maximum sum 埋係5萬蚊月薪?
所有系既sum of maximums = $1M
hello aa
所有系minimum sum 埋就10000?
Citadel 做多幾年有一球月薪唔奇
但fg有一球月薪
IT有撚咩
人哋玩robotics team
我都幾肯定一頁cv嚟講
jpm intern都廢事寫落去

嘥位
佢咁勁 一定係買返黎/識人/好彩
再唔係 一定係細細個老豆老母幫佢改造基因
花好多時間心思錢去培養就真
佢自己計下先,佢個表既total係max of max
唔係sum of max

1M條數無係上面degree出現到係因為條友唔止一個degree, 所以剩係可以by faculty出唔可以by degree出

上面有人話佢入錯左年薪就有可能,但唔關sum of max事
都係ibank ibd s&t,再勁既咪出得6位數既citadel point72 etc
Gbus人入jane street?
你有咁嘅料九成compsci qfn
有冇LinkedIn 睇睇?
Citidel 仲未俾Reddit 仔整死
點解我睇唔明 subtotal點計 加埋都唔係果個數
Agger. Jane Street 一睇請experienced trader 一係請dev
js有sales位㗎on9
大把fg trader 不過多數stem底
如果係sum的話,minimum 點會得10k
樓主pin this
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞