重磅消息:科大fg有人1000k一個月人工

468 回覆
18 Like 287 Dislike
都真 勁人唔識由廢人角度諗嘢
反而中上grade 嘅人通常係捱出嚟 知個突破位喺邊
台灣人都可以姓wang
留意到佢鍾意board games
可能係覺得喺香港多娛樂
可感佢十幾歲老豆老母去香港做野,佢跟埋黎
就咁睇個sub total 係上面咁多行最高果個
inter disciplinary 個category真係有個搵一球
做呢個表既果條友都係天才黎
點樣subtotal of max將max 果個加埋定點呢
Summer讀埋其實唔難
Salary report sum of max有咩意義 我同誠哥加埋有幾百億身家?
佢cv上面除咗citadel唔敢肯定之外,UST Robotics team/CS/JPM tech都係普通窮撚都可以做到

JPM嘅話甚至唔需要太聰明(我估係專登請啲渣啲但cultural fit的,因為太多tech位,唔係條條team都係有趣嗰種如low latency/systematic or algo trading,勁嗰啲擺落去無趣嘅team好快就會走),當然勁嘅都會請,但識計數嘅就唔會成batch人請到個個都勁
咁citadel intern 呢
手足識佢?
Not sum of max
If you read carefully, it’s actually max of max in each programme
你岩
Citadel係香港好似唔多出名
普遍人剩係識JPM, MS, GS
但計人工citadel應該屌打
係US計都拋離Faang 幾條街
所以宜家咪用max of max而唔係sum of max
都知係total數
問題係, 學校一開始就唔會批 4 majors + 2 minors
以CU 為例, 學業規則 12.1 就講明 學生符合上述各項規定即須畢業
https://rgsntl.rgs.cuhk.edu.hk/aqs_prd_applx/Public/Handbook/document.aspx?id=1835&tv=T&lang=zh
UST 我就唔熟
定係依家已經改咗制, 明文規定可以咁做?
如果啲人係咪都 declare 幾個 major 先, 讀唔晒才 drop, 咁又得咩?
舊制年代, 學校對 programme structure 睇得好緊
所以佢做到 first and only, 唔係因為佢最神 (當然佢本身真係好神), 而係喺制度上以前係做唔到, 而且啲神人亦唔會選擇咁做
學校真心為你著想, 都會勸你早啲畢業, 早啲讀 PG
其實以佢嘅能力, 可能第3年已經 fulfill 晒畢業嘅 requirements
就算俾佢爆晒 credit 拎 4 majors + 2 minors
在學歷上, 都只係與其他 dualer 一樣係讀5年拎2個 degree
2年時間, 本身已經可以讀1個 MPhil 或者 半個 PhD, 更加能夠證明實力
佢有上連登?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞