重磅消息:科大fg有人1000k一個月人工

468 回覆
18 Like 287 Dislike
我講個情況無話要A
旨在完成 其實普通既人肯勤力係得
咁當然全部A 仲要2-3majors個人係真心有料既

利申gpa 3.9 exam 前3個星期溫書
但要我讀多個major要keep 到gpa
除非好似考AL咁一開sem就溫書啦

點解你地會覺得佢淨係考左試
睇佢GitHub/web 似係做齊course work/final project
又串連登多廢柴
科大,21cred,爆四,發生緊咩事
只知自己能力不足
Sorry, 我係舊制的, 唔記得咗DSE係多1年, 依家 Dual 係讀5年
咁有無人解答到我嘅疑問?
你睇清楚啲我回應先
爸打share左佢女友點完成multi majors
只係based on 個個情況假設普通人有優待下完唔完成到

呢位係真心勁
我無一個字話佢唔勁喎
佢真心勁
同佢做過同一個project被佢carry
點勁法,聽下
嚇我唔到既
5年雙學士4個主修2副修根本hku 年年都有。
話父幹嗰啲看透世事咁款實質井底到大學都無讀過先講得出,真係食父幹嘅就唔會t&m唔會240cre攞苦嚟辛
睇你都係arts soci嗰類,PPL當三個major嗰種,同埋hku ust workload本身就有別,年年都有同得一個就知年年都有嗰啲收返埋啦
好高效率 一兩日做完一個禮拜既野
遇過大把真實 case, 讀夠 credit 就要逼你畢業
Sem I 讀夠 credit, Sem II 已經唔會俾你交學費, 唔會俾你 reg course
大學話因為涉及資助問題, UGC 只係資助你讀一個 degree 嘅資源, 你爆 credit 即係攞多咗資助, 對其他人唔公平
that's why medic, nursing 係一個 degree, 每年都係 $42100
但係 dual 嘅第5年屬於第2個 degree, 就要收 self fin 嘅學費
同樣道理, 大學/UGC 唔會批俾 UG 學生讀 PG course
你咁想提早讀, 咪提早UG畢業, 提早讀 Master / PhD 囉
唔係話質疑佢嘅能力, 只係想知係咪我老得濟, 依家改咗制?
佢declare 左4個major同dual degree
我諗至少要200 cre
你俾學生declare左咁多個major,爆cre係一定要批
仲有兩個major
minor
Hello連登仔lmao
至於PG course
ust啲pg course(5000 level)通常都會俾ug讀
去system到apply instructor approval
prof批就得,學校唔會理,prof就更加隨便
born in US
姓wang 即係大陸人
加埋呢兩樣更加神
英文國語native

好多 front office 都係大陸人

唔知點解佢唔留係美國黎hk
無料嘅人先會覺得有料嘅人唔humble
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞