重磅消息:科大fg有人1000k一個月人工

468 回覆
18 Like 287 Dislike
神到
好詭異 fg百萬月薪真係只可能:
1.入daddy公司做 但有錢人唔會咁傻出糧計落salary到 因為profit tax係少過salary tax 同樣道理李+x, Elon musk呢啲係無/好低月薪的 當然有可能profit當salary報 反正又唔係報稅
2. startup老細 無乜可能 因為startup係燒錢的 除非佢funding當income
3.全職炒股 profit當salary報
4.填錯年薪當月薪 但大學照出街
5.去左英超一線球隊踢波
點解會俾佢爆 credit 讀夠4年?
唔係話讀夠 credit 會逼你提早畢業㗎咩?
ibd另計
你覺得係U嘅關係咩
有咩問題?
好奇中大港大有冇呢D人
讀書讀夠了 係時候去英超玩玩
咪有個1130k
啲notes深到痴線
仲要一次過讀咁多
仲要就爆四
邊度
我唔信4個major, 2個minor嗰個履歷, 除非佢之前讀過其他U然後trans credit, 可能佢係科大淨係take grad course
又或者除非科大攞major/minor唔使好多cre,又或者科大冇功課淨係得finals。但我相信兩樣都唔係
做功課做project唔使時間?幾天才都要時間寫同交(如果佢可以唔使睇reference唔使諗直接出答案,咁佢take黎做乜?),佢仲要又有課外活動,報ibank/fund全部都要時間
如果係天才,攞d時間去玩比賽的或者去mit搵教授做研究唔好?你出兩份高質first authored high impact journal paper都屌打話知你十個major。
如果個履歷係真,無論如何都衷心佩服,但即使係真,無論如何都肯定有內情。
香港有人6年係3間大學同時修讀8個學位,完成6個,6 Major. 佢最多只係second, 人外有人呀,太自大。
First and only student pursue 4 major in university’s history.

寫上面句野怕唔怕俾人笑?

HKU 同 Polyu 出過有人同期讀8 degree既人,雙重註冊,大學跳級,6年完成4學士+雙碩士。
interdisciplinary programs office
佢係咪有妙麗果個時間鏈?
d 堂真心唔會撞時間???
如果佢老豆老母係係牛頭角街市賣緊菜既就係有料,但多半係某個有錢人個仔
城堡原來請呢啲

citadel intern
點知最尾Kong U space
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞