【信譽不再】美國帶頭不再認可香港會計師 金融地位進一步消失

789 回覆
1819 Like 20 Dislike
讀會計考入政府做税務局好過。 工時又ok人工又高

big4 做到ot死
有國安法唔驚
香港政府: 係我唔認你, 唔係你唔認我
考/請英國牌
會計師狗黎
抵死啦!讀BBA
會計有撚用咩?領導說多少就是多少!
ACCA / CPAA gogogo

New QP is scam
報喜不報憂
Ching做開7仔m記?
喺連登就黎做譚仔姐姐都人上人了
關BBA咩事
老美圍棋完成,資產走得完七八八.
真係開始攪香港金融中心, 貿易.
等香港無得再幫中共集資, 中共白手套

除以下呢單, 仲有英國已經禁止軍事器材由英國去香港
呢單同樣無報.

美國嘅全國各州會計委員會聯會 (NSABA) 下年起將唔再延長同香港嘅資歷互認協議

https://www.gov.uk/government/publications/notice-to-exporters-202217-military-end-use-controls-update/nte-202217-military-end-use-controls-update

These changes along with China, Hong Kong and Macau
being included in the destinations subject to an arms embargo came into effect on 19 May 2022.

remarks:
https://lihkg.com/thread/3015751/page/1
香港轉口,進口貿易,又一樣野收皮(英國military end-use controls)
會計係西方既野 係中國人就唔應該學
ACCA CPAA又贏
咁好快到英澳加
其實一直都靜靜地蠃
轉晒做司機了
飛機師
近平話盤數啱就啱
想做白手套,無呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞