【信譽不再】美國帶頭不再認可香港會計師 金融地位進一步消失

789 回覆
1819 Like 20 Dislike
基本法腐乳臭過林鄭個閪
我唔係呢行
我估香港會計會變得無禁值錢係真, 覺得係美國果面會再睇一次條數
香港會計師連幫大陸佬做假數俾美國佬睇的功能都冇埋
醫生和律師美國和香港一直都不會互認

香港開始承認美國醫師, 都要來港執業五年
簡單講, 就是不想孟晚周事件再次在香港複製
一早就應該咁,點解要美國佬認可?唔通美國佬放嘅屁特別香?香港政府對此嗤之以鼻。
要英國唔認先有直接影響
但問題係例如參與司法迫害班LAW狗唔少係英藉,呢個英國政府郁手的困難位,要制裁香港專業界別就要郁英藉班友
英國中殿律師學院班洋5毛仲奶緊香港班納粹法棺鞋底

真係靠美國呢個計劃搵食的人應該絕少
但都係一個好開始,香港專業界別開始自然脫落
咩揦鮓嘢都做哂,仲帶住白手套有咩意思
當然, 香港少人直接從互認計劃受益係事實,所以短期係影響細
但全世界都睇到第一強國嘗與同香港絕交, 意思係把香港視作中國普通城市
形象同聲譽損失係好大
-----

同埋好多野唔係你願意重課外國就可以賣
要填一大份文件審犯, 以往中國政府想偷什麼就叫香港堆奶共大學做人頭

現在似乎呢邊會出事先
終止同香港的互認協議當然唔係咩核彈, 短時間係無重大影響
但制裁就係行樓梯, 唔好睇鄭立睇到上頭覺得下一日中共無死就係無用

特別係中共下令射殺維吾爾平民的證據流出對於香港人係好事
中共的仆街野做就已經做左, 有證據流出下西方的行動就會加快
好多行業都係咁
幫大陸佬汁屎
但一國一制後 就冇呢個需要
跟據英國新Nationality and Borders Act 2022 內政大臣有權直接取消擔任港共英籍狗棺英國籍, 因為內政大臣有理由相信佢地可以加入中國籍
諗太多
樓主好波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞