放樓圍爐區2

1001 回覆
14 Like 9 Dislike
800m我會買sillyhill兩房唔買嘉湖三房
貴咪叫佢唔好睇
Sad but true
根本客路都唔同買比
你話你有800萬會買三房全爆
我想問你有得揀新樓?青山公路個啲都無三房俾你買到 係你無得揀呀
講到好厭人哋新樓 你有能力買三房新樓你會買舊?
其實都係價錢問題,有能力買新,邊個想食2手西

你有錢,新樓都有梗廚光廁靚則3房套
有千五六係青山公路附近有再大間D既選擇,有D連埋天台,不過舊
其實全爆就算搵到好design house 同裝修佬
都只會爆到屋入面
無論走廊大堂定窗都爆唔到

上年代格仔窗唔會變到落地玻璃
樓底唔會變高
舊𨋢無人會夾錢換新𨋢

如果有齊買家要求
好似啲半新樓 就算二手都不乏捧場客

但又好簡單 巿場反映一切
有求就有價
條件對等下就唔會做到兩房變三房咁嘅情況
有設計品味三房全爆,連料人工設計費連埋裝修半年時間成本,要百五萬啦,仲要係cash pay ,買新樓8按9按收埋回佣唔使咁多cash
非常同意,千祈唔好搵傻A,益佢不如直接益對家,6球嘢成12萬,幫襯AA真是白痴兼低能。
完全無計唔搵aa放樓
我貼街招一星期 除左aa 無人搵我 (我有去搣返走街招)
擺上網一樣

搵左3大代理 放左十日左右keep住電話問我價

離目標價15萬 諗緊好唔好平賣左佢算
小弟畢業了,元朗單棟,>20年樓齡,最後成交係估價低3%,由今年1月到依嫁,終於成交到,但唔係經地產,自己上去fb 放,佣都慳9埋。

想講依個post係圍唔到爐取唔到暖,大把人爭住去所謂教精你,賣撚左好似好醒咁食花生串9你層樓,買唔到樓既又放負串你個定價,講到買賣永遠得1種方法,記得咪撚認真。樓係你,賺蝕到都只係你付責,其他人點評論都好,你搵到自己方法就得。

希望仲賣緊樓既師兄加油唔會再入黎
我仲慘
舊村屋冇得做按
一棟3層夾埋8xx ft
3分鐘直接行到西鐵站既樓都比人壓到賣3xx萬
話因為冇得按
諗緊賣唔賣好 好似放租仲實際 租開比人$15000
巴打有tg嗎
其實係,以前覺得買二手好正,但如果計埋佣金+全爆錢,新樓可以收回佣+輕裝修,新樓未必真係貴二手好多
價咁賤,緊係收租啦
收住5厘等巿好再放
三四十年屋苑啲舊𨋢真係好恐怖
冇咗你呢度肯定會多啲正能量
記得食藥
又話唔會再入黎
八球可以買到咩三房 500幾呎嗰啲?
成日都有AA打嚟拎最底一兩層爛景爛裝嗰啲單位話「其他同類型都係叫緊咁多,你減啲先有機會走」

我一係就cut線,一係就直接篤爆,叫佢介紹返嗰個單位比個客囉,點解要晒氣同我傾

呢個價荃灣唔難揾
一級既三房一廁麗城二期七球左右大把選擇

我自己都plan緊買呢D,仲儲緊錢
攞凶宅價同我講 又同我講屋苑同類型有50個放盤 唔減走唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞