放樓圍爐區2

1001 回覆
14 Like 9 Dislike
咁冇辦法嫁喎,連登仔覺得20年樓已經係危樓
但事實上4,50年樓都keep住有成交
講緊唔係半山、太子道、何文田個堆

巴打,睇開d,我都已經比時間沖淡左個感覺
百貨應百客
柏瓏知道自己嘅目標顧客係咩人 對準佢地嚟set價 宣傳又做得夠
唔會啦 都係睇地區
我果區d舊樓個價都高
【直擊單位】MONTEREY海景套3房雙破頂成交 3年間只賺住最終蝕讓逾8萬離場
https://ps.hket.com/article/3260559?r=cpstni
終於有巴打清醒
新舊價錢差距太少 有得揀都買新,二手凈係裝修都煩到仆街
我老公做裝修呢行我地都唔買舊樓
舊樓根本好多嘢都唔係裝修就解決到
尤其係三四十年嗰啲
樓上漏水落黎你間屋裝得幾咁靚都無用啦
外牆滲漏又點
當然唔係話新樓零風險
係機會率既問題者
最後就計吓價錢
買邊度 買咩 唔係你想就有

睇送食飯
最差既選擇係租樓
移民另計
咁又唔係淨係睇樓齡嘅
每層樓每個屋苑整體都有個grade
美孚新邨嗰啲明知又舊又殘都大把人接
樓冧專家,韓藍兒周圍唱, 形容呢個post 係樓市苦主區,大家點睇
不能認同更多,好苦呀
on9, 一入伙個一年半載先多人裝
唔係
我哋依啲舊上車盤 一半係俾新樓打 另一半係俾新按揭打爛
你諗下5舊水 一係貪新去買細啲既新樓
一半原本揸住8 90個以前高揸500萬上車姐
依家有林鄭plan 個個都上九成搵新啲大啲啦
依家上車好多後生既都會揀新寧願一房
要佢哋行入啲舊樓到 個感覺已經差一半
睇樓好講當刻感受 尤其第一層 乜都唔識
你放完3大 之後就會有啲細行搵你
同埋唔熟路 都係放中介好啲
始終佢要收佣 會想個deal無乜古怪野
我覺得依家分得好開 有能力上哂新樓2房
新樓一房之前升哂 去到800壓住左 始終無乜人會想800幾買一房住
去到800多啲搵舊樓差唔多三房都搵到
所以7 800既半新兩房 三房仲會有得升

反而600樓下舊樓客路少左 上車客都係偏向買新樓多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞