攝影界陰濕佬映畫製作社SP Stephen 借無辜少女打擊同行[3]

403 回覆
16 Like 86 Dislike
第一個情況係直接攻擊SP 女友當有問題,而第二個情況同今次女仔單野好接近,我又覺得真係冇問題,如果comments既都係正常人,咁方向依然只係會圍繞SP條片拍得好唔好。唔可以假設一定有人會因為條片而去攻擊SP女友,呢個係不當預設,兩者冇直接關係。

btw 你唔好下下都SP鐵粉,企圖將呢個立場既人歸邊。
老老實實
一邊係大商場頻道公開面向大眾嘅宣傳片,一邊係起底非公開嘅私人資料
咁樣都可以拎嚟做類比假設

不過你唔講出嚟都還好
而家打開咗潘朵拉的盒子
留名等睇兩邊互相起晒大家屋企人出嚟鞭

最後
我個人強烈聲明千萬唔好攪多餘既人
我都唔多明點解會反感,反而期待如果真係有人咁做,SP 會點反擊 我真係仆街黎
幫佢補充下啦,佢個假設係SP條女出現左係某條公開片到,所以情況係一樣的。
你當係SP條女上左街訪片,然後膠攝cap左出黎話再街訪片拍得好差。
我諗係你誤會左
你睇清楚我既比喻係
一邊係大商場頻道公開面向大眾嘅宣傳片;一邊係SP公開面向大眾嘅器材評測片
依個先係對等既比喻

你講既"起底非公開嘅私人資料"請問係邊度引出黎?
簡單問而家除左膠攝女仔比人放相外,有其他人比人起底咩?
哦?
1.你上一篇先係咁話個女仔唔會受傷,睇唔出受傷,有無扮傷,請問係咪係既假設?
2.上一篇你都假設左膠攝女仔係唔會因為條片而去攻擊個女仔,請問結果?
3.唔止SP鐵粉,膠攝鐵粉我都有,鐵粉唔一定係fans,fans都有分幾迷個偶像,你唔係就得

經常上一篇1-2既結果,我都懶得再同係討論你"獨特"既個人感覺
等陣攪到你又話自己天真就唔好啦

應該係呢一句誤導咗佢

但你第二部份我仍然覺得係冇咩問題
始終都唔係人身攻擊 又唔存在道德問題
1.未有證據當然係假設,這是常識吧。
2.結果個女仔拎左證據出黎,咁我咪幫個女仔,先後次序分好小小,唔好用學人roll back

最好真係唔好再同我討論,你所謂D例子真係得上面果個係似樣

btw 名詞前面加所謂兩個字可以係你本人唔認同呢樣野既意思,中文小知識
就當時間去睇
等緊膠攝包花生
你慢慢,上個post同你講足1/3
最後先發現自己咁天真
我係話你係上面篇文只係問SP鐵粉,係認為SP鐵粉係同一件事上同會有唔同既睇法,即雙重標準(sofar 未出現)。
你話我犯左滑坡謬誤 都係咁講,你係將唔認同你呢個觀點既人歸類左SP鐵粉。
啊,仲有啊
:"名詞前面加所謂兩個字可以係你本人唔認同呢樣野既意思"
依個做法我係有心跟SP果個"所謂支持者"學架,所以你都係跟佢學中文啦
又黎 係咪唔比人等有證據先決定企邊邊?
我就唔想跟車太貼既,最後你哋係岩你地提早決定左幫個女仔既,咪你叻豬囉,我要等結果既咪我傻豬。但係 我真係冇你咁勁 識得預知未來。

你岩,你冇錯
oh 咁應該係有誤會
但你呢段嘅起底係咩意思 ?
咁我就假設
如果
件事係有一日Sp既女朋友比人起左底?
放埋相上黎比網民話個樣以為有幾驚為天人?

因為SP啲片不嬲遮住佢女友個樣
如果某日佢自願開樣,當然成件事又唔同
我估佢(或者任何係youtube拍片嘅人都係)應該都要預咗有機會被討論
當然無理嘅人身攻擊係唔應該,但如果因為可能有其他人會人身攻擊,而話公開嘅youtube片唔應該有任何討論,就有啲本末倒置

再整理一次
如果有日SP條女因為任何原因自願拍條片擺上公眾平台
膠攝去討論條女好樣衰------> 無理嘅人身攻擊,唔應該
膠攝去討論條片嘅拍得唔好/其他技術問題----> 咁一個攝影channel討論一條片嘅拍攝技術我又唔覺得有問題。如果有其他人留言人生攻擊條女,雖然唔應該入膠攝數,但膠攝有責任去為自己網頁嘅留言去負責,處理返件事(删留言又好,删post又好,出聲名又好,etc),但我唔會話膠攝一開始出呢個post有問題

當然我唔同意任何誅心論
如果要講乜野"佢口係咁講心一面一定乜乜柒柒",咁人地做唔做乜都好,就算呼吸都可以寫幾百個理由上去話有問題,咁冇咩好講落去
得架啦,其實上個post唔少人都識得"預知"個未來
唔止我
簡單講係得你同另一個"預知"唔到啫
明架啦,而家仲傾得好地地,再講就真係變洗地
有無人知其實pr狗係逐個job收錢
定好似五毛到咁每個回覆都收緊錢
真心唔想理性既ching曬氣仲要助長班乞兒
睇黎目一巴個例子幫大家了解左成件事
多謝你幫我洗白
分唔到你講邊面係五毛
係來來去去都係嗰幾隻
呢個post都有幾隻
而家個班友扮中立 扮天真 扮唔清楚
所以我咪係咁反擊
所以依家佢變成屈人嗰個
大陸仔 番上支那講支語啦
我估被人起底個樣都冇咩
只要冇人講樣衰點解要嬲
雖然大陸呢個字係香港文化嚟講係貶義
但從文字本義嚟講 大陸/內地本身就係有主權意識係度
語言會限制人嘅思想
咁既然我有其他字又侮辱到d支那仔
又可以避免到默認對支那嘅從屬關係 何樂而不為

你鐘意做支胞自己做

你仆街死啦 食花生?洗地洗到咁叫食花生

一黎就主觀代入左話妹妹扮受害者
令人減妹妹印象分 之後輕輕話一話sp on9就整句
‘明知對家都係冇咩道德’ 主觀帶入膠攝=冇道德

跟住又黎 又用‘我覺得’ 之後打一大段野混淆視聽插膠攝

最後扮下野插下sp 柒收尾

但屌sp 果part其實都係話佢on9同柒哩d 表面冇論點嘅輕插

紅係插sp 藍係插膠
係呀兩邊都有插好持平
咁叫食花生

上水啦洗地佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞