攝影界陰濕佬映畫製作社SP Stephen 借無辜少女打擊同行[3]

403 回覆
16 Like 86 Dislike

佢係隔離po俾其他巴打屌鳩佢“大陸仔”之後就癡撚咗線語無倫次
崩口人忌崩口碗根本佢就係死大陸仔

佢地柒到柒埋一堆 做柒朋友
其實將心比心
我都想簡單問下一個問題
如果今次事件覺得膠攝有關既女仔無受到傷
Sp唔洗交代係ok既話

咁我就假設
如果
件事係有一日Sp既女朋友比人起左底?
放埋相上黎比網民話個樣以為有幾驚為天人?

又或者膠攝share SP既片
封面就係佢女友個頭..再留言寫「條片拍得咁柒既?」
然後過一日就轉私人/朋友先睇到
事後話條片只係「咁岩」彈出黎先share
無串過片中女仔

一眾SP鐵粉同SP本人會唔會都覺得ok無問題?
SP女友係唔會受傷?
大家都無謂追究?咁樣對佢女友最好?

佢女友就係唔想露面先一直遮樣
同膠攝女仔表明唔想成為討論都差唔多

但佢女友同膠攝女一樣有上YT?
咁係咪就要學SP粉口中講要承受網上言論唔係一定正評?
要SP女友學識比人放連登其實有機會係有好結局?

先聲明
我無興趣起SP女友底
不過就一早已經想問依個例子
只不過覺得嘈還嘈
搬條女出黎做乜9?

不過…
既然大家都覺得係無影響
SP都覺得咁既做法依然只係討論緊條片
我先敢而家咁問依個比喻

反正咁既做法都仲係話緊條片柒啫

最後
我個人強烈聲明千萬唔好攪多餘既人
以上只係學術理性討論
上面係雙狗癲叫連擊
咁鐘意將隔離國家大陸咁親咁叫
兩件都係支那賤種嚟
簡直天生一對,直頭絕配
大陸仔你嬲呀?
冇追,覆咗你未?
我反而想試下
如果真係有sp女友執到好柒既片/相最好
Too long
睇到訪問個part
咁個訪問顏色係流左小小
講事實姐?
你攻擊條片
講事實都係攻擊
唔見佢地fb 出post
呢d 招數你估其他人唔識玩咩
係太無品太低裝 唔會咁做呀

Cap 低人地大頭
然後唔討論佢,討論其他野扮哂野
如果對家咁做,個大頭係你條女 ,你又點諗呀

今次係仲撚無品過攝影吹呀
刷新攝影界道德新低
小心會比人話你係SP FANS 洗太平地

Stephen 係小氣係柒咗應該冇人反對
不過 左字頭 同 樓主 就都唔見得係冇私心

再咁玩落去個風向好快會返去SP果面
無限輪迴… 花生價格準備又升
現階段都無野傾
純粹覺得再貼大頭呢個玩法好仆街

另一邊膠攝準備派花生, 等睇咩料
千祈唔好行錯步.. 如果唔係SP FANS 有機會反攻
係啊,原本我第一個貼已經想咁問
就係怕膠攝鐵粉傻左跟住做先唔講
但多得SP鐵粉同佢本人開導先發現原來係我一直道德標準太高
你地認為咁做係OK無問題既,我先敢去到第三版依一刻至問依個比喻

仲有攝影吹班人就算比人搬出黎做爛頭卒
但事後解釋條片有誠意N倍啦
件事就算唔認為錯,人地對事主做成不便或者做成風波致個歉都識
果時我對佢地評價都係講肯承擔

不過我係見到有人話做到大台就可以skip依個行為
先問下SP鐵粉同佢本人
假如當日"咁岩"搬佢女友出黎既係膠攝,係咪都OK囉?
不過大家放心
我估膠攝就算攝影廢,PR都應該唔會差到而家先跟住做既

但如果有人咁做呢?
就係"所謂膠攝既支持者"做既,與我無關
我都係"咁岩"巧合地討論緊依個做法換轉係膠攝做先又得唔得啫?
我自己本人係完全無參與任何煽動/呼籲他人起底,
連click入面搵佢女友資料既行為都無,只係假設性問題
因為現實真係咁做既話...
實在太老撚土

睇完以上對話係咪好反感?
但擦球邊玩法,咪就係咁
開左個頭,有乜事發生,關我撚事?我講條片同理性討論咋
其實我又唔覺得反感 可能我唔係FANS 啦
不過巴打份人都幾好,提晒水2邊要點做
我明屌 sp
班sp死忠屈左我兩個post
Sp而家柒到咁 仲唔屌等幾時?
屈你D乜.. 你立場一向如一,何來有冤
追個半日,呢句最中肯
連登係真係特別中意幫人歸邊
哇 兩日冇追post

咁多子彈唔用有啲浪費
上有伍蛇base iso,下有學生妹豬拍片冇後製

Keep going 擺上台
膠攝番身靠呢波
岩呀巴打,但係SP最新個post,又炒熱番單野,本身大家都沉得7788,而家個個又入番黎再嘈過,都cls。
比人屈係膠攝三子之一
起碼有四位巴打比人屈過
我好耐之前都比人屈過
冇認真留意,其實會唔會嚟嚟去去都係同一隻癲狗屈你地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞