攝影界陰濕佬映畫製作社SP Stephen 借無辜少女打擊同行[3]

403 回覆
16 Like 86 Dislike
事源SP 同 3膠因為支50.1 隔空互片,大家都諗住坐定睇戲算。但過程中Stephen 手段極無人性,所以看得都要另外再開一頁等大家認清呢個人渣。

一直Stephen 都會係自己個Facebook page 出post 暗串膠攝,又引下D fans 圍爐數臭膠攝咁。係幾日前,Stephen 就出左個post share 左一條膠攝友好既受訪片段,再串下D color 咁。
留意返條片係幾個月前upload, 同時同一個channel 又有唔止一條受訪片段,佢偏偏係呢個時間點用呢條片,當中用意非常明顯。

結果當然佢D fans 好high 咁入去評頭品足,亦都有人DM屌鳩片中女仔(最後有證據)。
事件發生之後,女仔都有即刻出story 話希望top 1 youtuber Stephen 放過佢,唔想卷入事件。唔想比佢借黎攻擊對手同時佢自己都會被攻擊。

其實人渣stephen 有睇過條片一定都知道個女仔係有少少情緒問題,但佢諗都唔諗照利用當武器,只為求可以攻擊到膠攝。

去到呢個位佢仲有D fans 幫佢死撐話個女仔扮野,同埋有乜證據佢受傷之類。我想講重點唔係結果有冇人受到傷,係Stephen 呢個行為既出發點焦極陰濕同無恥,知道自己有 fans base 就 set 好個台拉D 唔關事既人落水,等D fans 去數臭。 希望大家都可以認清佢,特別係女仔就更加要小心D

最後個女仔都再share 被騷擾 既證據,果D仲撐 stephen 話個女仔冇受傷既都即刻收左皮

好慘
呢個po唔准攻擊人架
屌.. 你咁樣同擺個女仔出嚟公審受靶有咩分別
唔見得你同SP班盲粉 同 Stephen有咩分別

正義唔係咁樣扮,你憎Stephen, SP盲粉係你嘅事
你咁樣放出嚟, 一定繼續引到SP黨繼續去攻擊個女仔
真係唯恐天下不亂

冇眼睇
係咪即係明知條友有問題, 但唔再講, 唔警告其他人小心d 佢, 就係對所有人最好?
報咗警未
"我唔想知, 我見唔到, 唔關我事"
我本身唔憎stephen 都有睇佢d 野, 係佢呢個行為即刻令我好不齒呢個人
屌你真係以為自己係判官,
你覺得你咁樣做對Stephen 影響大D定對個女仔影響大D?

你咁樣再擺人上枱,
我敢寫包單一定會有人會覺得個女仔小題大做/扮可憐咁樣去攻擊佢

人地都已經出晒Post 話唔想Stephen 拎自己成為話題
你就再一次令人成為話題
我有冇開名 同 show 樣?
傳媒標準都係隱藏受害人身份,會唔會話唔報得d 人渣既行為啊?咁新聞剩係報好野得啦, 全部有受害人既野都唔洗報啦

當然你可以話有心人可以一樣去起底,但只得夠講果d 同 stephen 一樣都係仆街
條濕鳩fb出咗新post「澄清」
呢個係不折不扣的大仆街
做聲明仲要特登CAP 圖掛人大頭
撚樣 你老味臭化西
大家都係繼續消費緊個女仔
真係堅仆街
仲要扮無辜,所以咪話佢份人陰濕囉
本身出聲明係想甩身賴哂fans 癲
你依家cap多次 就係做二次傷害
屌你老味 含家拎
吓,我就咁search 條片頭幾隻字都已經搵到
咁叫無開名?
你fans 黎嫁ma, 去個陰濕佬個page 咪有囉, 開埋樣開埋名, 洗乜你係度search 得咁辛苦
一個濕鳩攝影師都開到3, 睇黎都好多人憎9佢
條片本身係private? 條片本身係public 既話點解唔可以拎出黎講? 加上佢又唔係評論個女仔既矮肥瘦, 賣菲林機有無呃鏡, 淨係問點解未調色既片都可以放出街, 咁都可以話係攻擊個女仔
唔理對象係邊個
呢d log直出扮日系/話有feel既全部都係on9
話引咗班人去攻擊個妹豬話點解當日唔講 要隔咁耐同簡個同膠攝有關
好似就係咁
啱既,乜野都可以拎黎講,但我係講呢個行為既出發點19, 立心不良,借黎插膠攝, 唔係點解釋到佢要搵返條2021 年冇乜view 既舊片 黎評論? 呢個youtube冇其他片係直出log? 係得呢條店主識膠攝既片先係咁係咁?
我就CAP左圖啦
按目一講法,你就攻擊緊個女仔
唔會比你地推走

SP 呢D 仆街死性不改
你出聲明咪出聲明
又再一次公開CAP 條片出黎扮哂野
人地已經叫左唔想再比人掛出黎
笑死, 咁去誅心, 香港人果然係有共匪基因 本身有bias 既自動去攻擊妹豬既唔係屌個班人先, 係屌SP 先? 都唔講膠攝專登放大「攻擊妹豬」呢樣野, 主動將個妹豬放上豬肉枱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞