[業豬is dying]瑞銀預警 按息升1厘樓價跌一成

336 回覆
46 Like 32 Dislike
美國加1%香港先加0.2%,當美國再加2%香港就加0.4%,咁計起上嚟美國加3%相對香港0.6%,咁按比例樓價最多跌6%,另外廢老食息一族係咪港紙轉美金做定期重化算
樓豬報下樓債利息,綠債就2.5%收益
業主減租就搬近啲搬大啲
租租又贏
升夠手10厘係咪免費
租管?
免費幾時輪到你同我哋,如果升到10厘就大量業主好淒涼,呢啲日子大家都唔好過
當年取消租管後樓價不斷升,租管重嚟就大鑊,重慘過加到10厘息
風雨欲來就係今日嘅天氣,含大呼吸已經返魂無術,歸去,也冇風雨也無晴,至於近排新樓都滯銷,都好似聽日嘅天氣咁樣,聽日天文台話有傾盤大雨或雷暴警告
樓豬見到大你1千蚊就淆底左,返嚟啦
今次每個月加.5 厘,又縮表。點同上一次?
次次都唔會同上次,快啲加爆佢,好想睇呀
美國人到中國旅遊,用10萬美元兌換到68萬人民幣。在中國吃喝玩樂了一年,花了18萬人民幣。他要回去了,到銀行去,因為人民幣兌美元升值到1:5,這位美國人用剩下的50萬人民幣換到了10萬美元。來時10萬美元,回去還是10萬,高高興興回家了。
另一美國人效仿,也拿10萬美元換了68 萬人民幣,在中國花50萬買了套房子,吃喝玩樂花了18萬,想回去了,房子增值了,賣後淨得100萬,以匯率1:5,剛好能換20萬美元,,美國人說我在玩,也是在掙錢。

加息就係為左割你地班7頭。如果唔係加呢做乜?

美帝亡我之心不死
我唔怕割,想同歸於盡好多年,黎收割我啦,黎爆我倉啦,我願意呀。

等尻左10年啦,求下你美帝快啲收水啦,好撚多錢呀呢到,浸撚到上額頭, 個hibor 仲未識升。
究竟邊個仆街放咁撚多錢係香港呀,浸到我傻撚左。
前後都供咗銀行樓款有十幾年,利息都冇計比左幾多錢,已經償清並草錢買股票同揸現金,今日都有行山銀行講80碎都可以借到錢
喂呀,你痴線還痴線,個人設可唔可以跟足啲吖?
又要扮老鬼,住「儲」錢又要學死𡃁仔講草

你想點啫?
儍佬點樣形成,皆因銀行存款等如零,又一次嚟金錢大轉移,原來司佛痕,攪到發T騰
你講韓仔?
老美因為通脹嚴重,改口話會加0.75%,所以前晚道指急插800點
美國cpi8.6%,英國/印度7.8%,歐洲8.1%,土耳其73.8%,加息步伐會加快,有銀行用高定期存款年利率2.5%,2個禮拜就知道呢次加幾多
嘩啦啦,打到呢啦,股票、外匯、黃金、貴金屬、虛擬貨幣都係咁插,睇吓邊個被市場淘汰
唯獨係你成日唱淡的樓冇插囉
睇吓點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞