[業豬is dying]瑞銀預警 按息升1厘樓價跌一成

336 回覆
46 Like 32 Dislike
唔好呀,我又冇得跟數學奇才學嘢喇,你踢爆晒做乜啫,靜啦屌

數學奇才快啲返嚟教我計
隔離post 有人話青山公路好多放血業豬,係咪真架

廢老咁你上唔上到青山公路架車
留返比你啦
又有優惠啦,詳情可以到行山網上面搵
2%額外港元儲蓄存款年利率 (適用於首HKD200,000合資格存款

即係點?要點做?
全新開戶 條廢老拎住十零廿萬日日mon 住定期息率優惠
之前3年都係大新銀行賺下定期利息做飲茶錢,年紀大咗而家交左比屋企人玩虛擬銀行啦,簡樸生活過餘生
多謝你咁睇得起我,瞓街廢老邊有咁多錢,公屋仔都未必有咁多現金
我睇你勞勞碌碌先岩,日日咀咒岩岩上到車既小業主供唔起要訓街
崩口人忌崩口碗呀,太監狗
我淨係知未加息,d股已經跌到仆晒街
反而有移民潮既,d樓一樣硬到癲
屌你老母
Virtual bank d息口好低咋wor 厘半都無
邊夠你飲茶
屋企人講有1.5厘,琴日就富邦最高2.4厘,有上限同新資金要求,大新用咗幾年,息口都唔錯,老人家一盅兩件,隨時平過大家樂嘅中午飯,普通中等酒樓又未係陸羽級數
1.5%,同ML息率一樣
今朝屋企人講近排綠色債券都有2厘,經銀行買或公海買有兩種唔同嘅報價同計算息口方法,有興趣可上網查詢
唔駛啦,我活期ML都1.5%,你又話供樓會加息,咁ML都會加,可能仲靚息過鎖錢嘅定期
呢2-3年供樓利息平咗萬二蚊一個月
瑞銀年年都唱淡
我以前真係咁玩
新資金轉來轉去
3-6個搬去其他銀行做新資金
定期+推薦+新戶獎金+出糧戶口咁賺
買綠債都2.5厘啦 日日咁辛苦睇定期做咩
谷大個借款額
2年轉按一次 , 轉按可回贈近一年利息
另一半由ML補回利息

即是你有樓價75%錢, 按揭50%就可以接近跟銀行無息樓價25%

如果租比人, 你呢50%按揭是可以扣減入息稅的
如果自住, 呢50%也可以自住扣稅
兩年估計差唔多交少3萬元稅
當然你的收入要足夠借到咁多按揭
呢20萬一年定期夠你食幾多餐大家樂呀
公屋廢老釘實呢幾千雞既野學人指點幾百萬上車既人
阿叔你係咪係公園一邊捉棋一邊以為自己諸葛亮指點江山呀
你真係好大嘅口氣,未見過有啲錢就語無倫次,相信你毛都未生齊就學人也文也武
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞