[業豬is dying]瑞銀預警 按息升1厘樓價跌一成

336 回覆
46 Like 32 Dislike
啱啱搵到恒生樓宇按揭供款計算機,廢老要用筆寫低,謝謝你
唔使賣廣告賣到出哂名
Sor: 你講得啱!做到老,學到老,裡面有入息要求,利息付出,填充遊戲,謝謝你
啱啱老友通知,某銀行上個禮拜新戶口定期2年@年利率3厘,尚在了解中
仲有幾多銀彈定 平均定期息率幾多
雖然係星期日,都唔好浪費啲時間喺呢度,尤其係我呢啲又廢又老又窮嘅公屋阿伯/瞓街白咭佬,諗下點樣對付息魔重好啦
你講到定期息率高過ML ac, 所以都幾想睇下你咁勤力開戶平均定期息率幾多,高唔高得過訓起到唔郁既ML ac
依記憶唔夠2個月,定期由0.幾息,跳到2.4,其他2.8同3都未有實際資料,ML ac都係呢2個禮拜先知係咩嚟,呢2日學緊樓按同定期有乜嘢分別,啱啱又搵到按揭貸款計算機,有埋入息、供款同利息,供款又可以2星期同一個月,都幾周全,又有租租朋友回覆,業主3次共6年,都冇加租,前後租左有10年,佢係政府中級公僕,而家佢嗰區新舊租盤都好多
樓價跌壓測又易過d gogogo
又話買左樓 連樓按都唔識
咁即係平均息率幾多
正 等5000蚊呎接貨
大灣區平到你唔信,幾佰蚊尺,麵包平過麵粉,現樓嚟㗎
定期一年都去到2.8%,其他銀行都大約2.4%,大貓最低係1.5%
呢樣真
突破盲腸
息口係咁急升,樓價就不斷跌,世界經濟衰退,買樓發達已經不存在,想保值都難,下次估計0.75%,重有3次當係全部0.25%下半年估計再加1.5%,睇吓香港跟唔跟
點呀肯講平均定期息率幾多 唔係話定期息率高過ML account 咩 肯答未啊
息口係咁升,樓價係咁跌,嚟緊又係全球衰退,通貨膨脹/通縮,如果豬埋啲投資影響現金流咁就更gg ,船破又遇對頭風,如有雷同實屬巧合
照目前情況嚟睇,按息Hibor升咗有冇1厘,樓價係咪下調,大家心中有數,列車即將開出,請緊握扶手
按息升幾多就大家都係估,定期存款年利率2.4-2.8厘,有冇租租講下你哋心儀嘅單位嘅樓價由年頭計跌咗幾多,順便講下你新租約有冇被業豬加租
關你撚事咩,死毒廢老
啱啱睇到定期存款年利率已經到咗3%,7天大額到咗8.88%,咁嘅數據,真係供供擔心,租租開心,作為窮廢老食息一族,緊係隨喜歡欣
已經下跌1成,息口上升不停,供供頭擰擰,眼定定
你個公立醫院主診醫生見到你生cancer 但又咁夜仲唔瞓 佢就真係頭擰擰 眼定定啦
你都幾勤力,冇人覆嘅po都繼續推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞