[業豬is dying]瑞銀預警 按息升1厘樓價跌一成

336 回覆
46 Like 32 Dislike
會影響
觀望既人一定會多左
但能過壓測既人無多無少到
因為p無郁過
樓主訓m記又然
買左樓花 預左佢會加p
但出年6月前會唔會加到去封頂3.5%加到咁就驚過唔到壓測
按息都未跟得足,市場價格已經調整啦,重有4次議息
有業豬肯認跌咗有幾個百分點,大部分都輕鬆咁面對加息目前3幾千蚊係冇乜所謂,瑞信嘅預言會唔會出現
推算老美會不斷加息,而hibor 都向上急升,樓價升跌就等大家報料
估價跌左
據報有個別青山公路比較山旮旯都開始陸續有吐血業豬頂唔順,有位清喺舊年11月賣咗個單位幾好價,今年6月份估計跌咗10-15%,而家話隔離屋放盤都成交唔到,插得比較快,按息都未有升1厘都已經到咗1成有多,雖然係個別例子,但都咪話唔頭痕,尤其近幾年上車嗰一批嘅高按業豬
今年投資無輸到撲街都算好彩la
咁你又冇講錯,只係後生太過自信嗰批豬到仆街,皆因個個自以為都係磚家
收到消息又加左定期息去到年息2.9厘,周五就2.4厘,hibor 最新話0.88厘,條數唔係好合理,有冇清可以幫手解開呢個謎團
韓仔絕對係表表者
跌一成咁少
跌一半再叫醒我啦屌你個閪
英文仔,少啲粗口啦,大灣區唔止一半咁優惠你,吸唔吸引香港你繼續瞓啦
你d 錢定期到幾時定曬
你咁上心就知你係乜嘢情況,有樓有高潮,繼續做你嘅供供,而家同你對賭緊,你應該唔會識呢啲廢老行為
講咩 樓價點會跌 勿妖言惑眾 分分鐘違返國安法
你都賭左好多年下 最上心果個係你 每日update 定期息率

你咁上心就知你係乜嘢情況,有得定期有高潮,繼續開戶周圍做定期
據報有個別樓盤以高個估價10-15%成交
隔離屋見到都唔執輸 跟住交 都執到10%
呢啲無能力賺錢兼嘅廢老,邊有本事隨時借幾佰萬去上車,只有玩下定期賺下生活費過日子
每個月問政府拎生果金就當係定期利息 原來人越老越易有幻覺
咪玩喇ubs, 年底要加到3.5厘wor
跌35%?
你呢啲飲水唔思識源嘅人,老人家大半生嘅付出,無論直接或間接都有交稅,而令香港繁榮富庶,呢啲錢係社會福利而唔係綜緩,枉你讀咁多書,咁平嘅學費,甚至唔少申請學費資助,都係納稅人嘅錢包括本人,你嘅表達已經估計你係邊類人,可能你有壓力是可以理解,食得咸魚抵得渴,你有你做供供,我有我做收息公,花開2朵,各自精彩
咁又未必,10%以上係免不了,年底係咪要加到3.5厘
Download 個mortgage app 好難?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞