[業豬is dying]瑞銀預警 按息升1厘樓價跌一成

336 回覆
46 Like 32 Dislike
你勁D, 20萬既利息咁大把wor
咁都夠你做諸葛亮
住公屋住到你咁睇透世事 讚你唔岩聽咩
從你言語就顯得無知一面,我擁有物業應該未出世,枉你讀咁多書,謙虛少少啦
係你面對點敢認自己讀多書呀
你成個公屋諸葛亮咁
你用20萬既利息去睇透世界 讚你又話也文也威又無知乜乜
住公屋洗唔洗咁玻璃心呀 支那血統甚濃
唔會辛苦,終日無所事事,用啲時間搵下高息定期亦都係一種樂趣亦可以與人分享
在下對有如公屋諸葛亮閣下既欽敬有如滔滔江水連綿不絕~
無所事事都幫屋台各位諗下點賺幾千蚊咁偉大
閣下既眼界之遠大非尋非公屋廢老可比
簡直係超級公屋廢老
咁得閒搵份保安做下啦 問下你好兄弟有無工介紹
從來冇奴隸命,留返比更有需要嘅人,咁就努力工作搵錢供樓啦
講到自己咁本事 從來唔洗打工唔洗租樓又唔洗買樓又為定期果幾千蚊周圍開戶口,日日mon住定期利率
岩呀
返工邊有時間比你係公園捉棋指點江山呀
著住拖鞋,了下臭屎,同公屋廢老社群喺樓下屌下樓價好唔合理,一邊望下個幾千蚊用剩幾多
呢啲就你既命
leverage咁高
有咁多人二按
應該有排陰

希望啲後生量力而為
咁似+x咁嘅面面俱圓嘢口吻,掂!隔離有個post 買咗樓做欠債業豬上唔到會話要跳樓
各有各選擇生活方式,顧掂自己先,開心過你食好西嘅時候,諗下呢個月又加息嘅感覺口中嘅和牛特別好味
咁你要先顧好自己個幾千先啦
為幾千蚊煩嚟煩去仲咁關心有幾球野既人辛苦哂你
你口吻咪又係社會垃圾一個
臨老改變唔到命運就怨天怨地怨有能力既人生活比你好
怨嚟怨去你都係望住幾千蚊生活既人
成陣酸味出曬黎
崩口人忌崩口碗呀,太監狗
有感而發

上年我識幾個三十歲左右本身收入都有連登仔Level
但基於各種原因要搬出嚟住

俾社會風氣影響租不如買
勉強九按上會

利申:出咗事唔希望政府救
根本而家入市風險同泡沬都仲好高
啲和牛滲出汁加入小小淚水會變酸,入口即化加小小醋味亦係絕配
供樓唔係多數有ml戶口可以對沖返部份利息咩?
佢地得幾廿萬定期既成本 無錢對沖咪覺得好多
唔止ml對沖 扣稅又可以扣返17% 佢加幾多咪打返個83折扣稅
呢個世界係小心駛得萬年船,股市、樓市都係淘汰弱者,近年豬咗中概股嘅人,以為呢個係新經濟世界,就豬死一批又一批嘅實力不足嘅高負債、現金流不足、工作不穩嘅業豬
新經濟股我覺得係有價值
但一定會好似而家咁大上大落
可惜既係大多數人唔會有能力處理倒個風險

97年既人笑89年既人
08年既人笑97年既人
22年既人笑08年既人
岩啊 已上車人士角度年年都見到你地,證明樓市淘汰左你個廢老同韓總,股市又陶汰左韓總
你得果幾廿萬 拎去定期開下戶就最穩陣最低風險
我唸唔只一成
見高拜見低踩嘅表表者,加上井底蛙思維都唔想浪費時間覆你,只知道韓清講中晒你啲弱點而產生驚恐再反射出嚟去聲討,粗言穢語甚至辱罵佢家人,亦顯示個人品德同修養,成日以為有樓就人生勝利組,人哋地產佬Richard 仔擁有嘅物業、財富,邊度使日日趕住返工等出糧去供銀行欠款
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞