[業豬is dying]瑞銀預警 按息升1厘樓價跌一成

336 回覆
46 Like 32 Dislike
又到月尾,銀行供樓單下個禮拜就收到,白石角又出咗價錢單,磚家話貼市價,上車機會又嚟啦,綠債竟然低過認購價,2.5%都唔要,有機會要問下羅教主或羅博士係咩原因

好恨上車嗎
邊有咁多錢,幾佰萬㗎,留返比你買多啲,返咗工未加,求神拜佛保守份工,出糧上繳比銀行,叻仔嘅就叫租租幫手供欠款
唔恨又日日mon住樓價? 唔洗擔心有專業牌照份工好穩陣,年年有point 跳 最唔gur係要交稅養你呢d廢老
交稅養你啲大學生,學費咁平都唔少呃同借政府資助我都唔會講,而家交少少錢就嚟唔gut,讀咁多書唔識感恩,搵嗰少少錢就意氣風發
差啲唔記得你係公僕嚟,用緊我呢啲納稅人錢,我啲細路都喺香港讀大學,細路問我人哋爸爸有舖收租好有錢都可以申請幾萬蚊資助唔使還㗎,我就答佢做人要坦白,唔可以亂咁申請呢啲納稅人嘅血汗錢,今日突然比你喚醒唔想交稅養廢老就係令我對你刮目相看
日日講埋d廢老故仔,你有本事都可以讀大學架
唔好意思我無借政府錢, 唔好以為個個大學生都有grant loan
見到你說話本質就知道你係咪材料,冇你咁叻可以入到大學,喺香港做公僕,又有專業資格就語無倫次,比你去到牛津、劍橋就更加不得了
講野狗唔搭八
心胸咁窄, 日日講反話你唔攰嫁咩
真係唔知你d 仔女點同你溝通
綠債低過認購價,每年有2.5%派息,老友就等緊呢啲加息機會,尤其去拍賣行執嗰啲因現金流不足、資不抵債、敗家仔女吐現賣物業嘅真係銀主盤,又或者aa 知道邊個唔掂業主就有筍野,真係一個收買佬
恨上車恨到痴左線既廢老
又到月尾,交租把喇
啱,不過又冇錢交租,又要去老麥過夜啦
好心你就瞓垃圾房算啦 你知你老人家一到瞓著就失禁瀨屎瀨尿 要麻煩老麥啲姐姐同你抹返啲屎漬尿漬就唔好啦
你老豆老母就會嘅,照顧下佢哋啦,唔係會天打雷劈㗎
我就仲有老豆老母可以比我照顧 但你老豆老母就上埋西天 睇怕得返一堆灰 小心嚟緊打風 大風少少都吹走你老豆老母
咁黑心,報應你自己老豆老母㗎
睇你哋啲對話真係會笑到噴水
你哋真係屋台爆笑組合

啲地獄級對話都可以咁輕鬆惹笑
老天爺
: Gulugulu同我要真普洱!都太黑心啦 睇嚟都要搵佢地老豆老母報應一下 懲罰下佢地
老天爺搵左一搵 發現唔對路
: 仆街啦 唔記得原來真普洱老豆廿年前叫雞馬上風死撚左 激到佢老母六十路都下海做雞 仲生埋愛滋死撚埋添 今次無報應益左條契弟添
呢個廢老同韓總都比人當白卡咁撚
討論區嚟講真係最有趣嘅組合

娛樂性十足,我就係要呢啲
市場又話加息至少一厘,都係玩下外匯同貴金屬保平安
未加已經上黎慶祝
你睇你恨上車個樣恨到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞