[本地] [點止廣東歌一種] 香港流行音樂討論 (57)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
咁港台一路都有俾啲唔係大公司嘅歌手上榜嘅
好過得把口嘅商台
唔拆新人組合?
巴打收到風?
佢連組合都無
拆晒做男女歌手
得番樂隊
我諗都唔會有㗎喇
你追返隔離臣po樓主點講
有追 佢話取消咗 no official source 係咪識人
講講下想知佢會唔會夠膽頒比楊彤唔頒比mastrn
點會呀
其實佢跟cc咁分組合樂隊咪得
新人分唔到組合定樂隊咪唔好拆
而家搞到咁都幾亂
照返cc標準 石山街計樂隊
總好過anton@mirror
點會呀
其實佢跟cc咁分組合樂隊咪得
新人分唔到組合定樂隊咪唔好拆
而家搞到咁都幾亂
照返cc標準 石山街計樂隊
總好過alton@mirror

自膠
而家alton都叫有出歌
一陣整個frankie tiger我就笑
特登滅咗個組合獎啫
可能同港台夾好
今年唔再上鏡嘅歌
下年咪會有返組合獎比大台d親生仔女
今年鏡啲歌喺黨台播得幾好喎
可能下年拆返
我自己就覺得一時時
不過點都好過鏡喺大台嘅成績嘅
望下成個tvb 製作出黎啲音樂就知
咁多年都冇心做好
https://youtu.be/yBCp6trMMrw

Canband - 時光筆記簿 Book Of Time (Official Video)
Jade關心妍嚟緊6月4、5號就會舉行紅館騷,最近佢留喺band房仲多個喺屋企,問到佢大家都關心嘅嘉賓問題,Jade話:「嘉賓唔會太多嘅,總之有男有女啦,因為我都想爭返成個騷自己唱。依家Fans都成日網上點唱,我估到時佢地都會喺位度嗌出嚟,但係我都會盡量睇時間,唔會俾個騷超時嘅,因為我哋冇乜錢㗎咋,唔好搞到主辦俾人罰錢啦 !」

基本上Jade都綵排得到八八九九,而其中一part重點推介係囡囡上台打筋抖,「囡囡上台表演呢Part終於有啲眉目,因為我搵朋友借咗啲瑜珈墊,咁就可以完成佢嘅夢想上台打筋抖。」
滅咗c allstar個組合獎就真
個頒獎禮仲喺錄影廠搞
一次過唔想CAS同鏡上台攞獎啫

可能喺高層眼中
一隊係對「黃」好有影響力嘅組合,一隊係出自Viu,兼且超越政治光譜,可以呼風喚雨嘅組合

一招秒咗兩隊眼中釘,何樂而不為

Tvb同四大反面係2009年
果時youtube/串流平台仲未成氣候
電視台仲係好有影響力
見urbtix仲有得賣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞