[本地] [點止廣東歌一種] 香港流行音樂討論 (57)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
之後好似就duo band喇
佢c'mon in Jerald包碟
係咪咁樣「XXXXXX」就係單曲,
咁樣「XXXXXX」就係專輯呀?
Mike,我以為你不會出現
係 正如喺中文標點
《》係for書名
〈〉係for篇名
套用落專輯同單曲
個類比都係一樣
都幾求其
垃圾環球由收購寶麗金開始做咗廿幾年垃圾公司
連忠臣送禮勤都可以走
咁多年唯一做得啱嘅事就係簽單春
呢間公司一日唔執笠都唔使對呢間垃圾公司有任何期望

環球呢間垃圾你執撚咗佢啦Hi!全部呀!一花一草一塊石仔一粒塵埃!總之係環球嘅嘢全部同我執撚晒佢呀!
祈求緊有朝一日藍奕邦退隱前嗰隻碟會出左黎🙏🏻
講起環球 之前都有報道講Kary同環球傾緊續約
唔知而家傾成點
基拉陳啱呀 比Eric Kwok作的曲佢唱
講復出講左成年
造星4賺左啲人氣果陣又唔順勢出山
出面有人鬧緊

垃圾artaverse (票務:KKTIX) 呃聽眾錢
https://lih.kg/3007304
可能 kary 復出 所以 gin lee 唔續約?
依家女歌手新一代仲有 陳凱詠 aga 陳偉璇 Kerryta
舊一代 剩番 kary Kelly jolie
Kary Kelly退下火線
個排場 依家華納唱片好好多 wor
AGA唔新了 2012已經開始寫歌比人
而家環球推Jolie出HIFI碟
返左上去錄音

Jolie同環球咁夾 一定要留低
究竟環球做左乜好人好事
Kelly可以出道至今都留守環球
華納留得最耐的係Dear Jane同官恩娜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞