[本地] [點止廣東歌一種] 香港流行音樂討論 (57)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
港台一定上
我有一杯酒和一首歌,可以換你的故事嗎?
/
楊千嬅 2022 首支重磅粵語單曲
5.23 COMING SOON
隻過街老鼠喺依度+cm 臭晒朵 冇晒癮呀嘛
唱黎紀念人分手
點會係垃圾好有記念價值
似有合作
https://youtu.be/8lHiSrpD19U

黃凱逸 Zelos Wong Ft. Luna is a Bep - 騷 Official Music Video

作曲:黃凱逸
作詞:黃凱逸
Rap詞:Luna is a Bep
編曲:Andy Chan
監製:Andy Chan / Hei Wong @dom
佢可以做自己鍾意嘅音樂就好
https://youtu.be/uuzqudmxUJw
Blaster -超人 MV[Official][官方]

Blaster is back
臭脾氣係對其他人無啦啦發脾氣,藝術家性格係執著、鑽牛角尖,好唔同喎
真係唔明有咩好反牙醫
佢有冇料公眾就有交代
依家咁撚多好歌手
人地獨立想製作自己中意既音樂有咩問題
傳今晚軒嘉賓係姜濤 然後
其實個個都有鍾意/唔鍾意嘅歌手
但得隻過街老鼠成日帶風向踩佢唔鍾意嘅歌手
等睇今晚一開場就全場姜字到完場

好似冇人講… 新嗰個MakeALive App 免費睇
直線抽擊 幾好
唔見viu播
應該apps 免費full live 再剪精華好似new stage/vibes咁?
如果真係請姜濤嘅話,算係講明曬先
既係教班姜糖喺張敬軒個演唱會,要點做先至係尊重主辦方
又可以係比張敬軒班fans,萬一班姜糖有做啲咩係唔尊重張敬軒,都可以攞住張圖同班姜糖講:「有講到明你哋今晚應該點做架」
如果個堆人會跟住做,就唔會臭朵啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞