[本地] [點止廣東歌一種] 香港流行音樂討論 (57)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
https://www.youtube.com/watch?v=owRghq0jMVk
今次視覺上太似兩代人
點解隻碟串流冇得聽?
軒公都話好命啲生到佢出嚟
https://youtu.be/BTm9ReLXoV0

Beyond - Amani|Cover By @mansonvibes
2個差18年
你幾個point可以combine做 eric kwok
燈左p1x3l , oscar(簽咗TVB藝人合約), mike(同共青團宣傳)

One promise 又唔知jm9
One Promise其實夾硬為咗保Anton而加rap搞到好奇怪

His friend his hamster ain’t gonna be here
Got me thinking
“What if my dog’s next?”

係咪搞笑
牙醫悶新歌上左架,903都未首播
無勢了

牙粉又唔上水
估到你條引戰膠今日會喺公海開post帶風向啦
牙粉都唔po

過氣了
唔好覆佢由佢單機咪算
唔理嗰件煩膠但我暫時聽落都覺得
呢首係declare 獨立之後最記憶模糊既一首
https://www.instagram.com/p/CdvEqyguK9M/

【 Janice Vidal “Be Still Live” 2022 】
日期: 7月9至11日
時間: 晚上8時15分
地點: 紅磡香港體育館
票價: HK$780 / $580 / $380
主辦單位: Warner Music Hong Kong

東亞信用卡優先訂票:6月6-8日
公開發售:6月9日
優先訂票渠道:
www.hkticketing.com 或 HK Ticketing APP
tvb娛台fb直播星夢2 記者會中

二汶做導師
林二汶、林奕匡、布志綸加盟聲夢傳奇2

即將於下月舉行紅館個唱的鄭欣宜(Joyce),昨日(18日)現身九龍灣巴士車廠,與個唱海報巴士車身廣告打卡。雖然她早有心理準備,但沒料到見真身時如此震憾,她碌大眼睛原地發呆,然後雙手掩面眼泛淚光,更蹲在地上喊起來。

數分鐘後心情平伏,抹去眼淚並慢慢走近巴士,Joyce撫摸海報確認後,破涕為笑兼說:「感覺好唔真實,好靚呀!」

門票火速售罄

欣直將於六月十至十二日,假紅館舉行一連三場演唱會,門票昨日公開發售,反應熱烈,火速售罄。而三十七輛印著欣宜演唱會海報在車身的巴士本周二啟航,遊走香港街道四個星期,原定為門票開售宣傳造勢,結果首日開賣就火速賣清,Joyce笑言由推銷變慶祝售罄。

首次踏足巴士車廠的Joyce,最初以為只是眼前五輛巴士有她個唱海報,還很淡定,後來知道原來是三十七輛,而且已在街上遊走時,她再被驚喜。她說:「成個團隊用咗好多心機和時間,由諗演唱會個名到影海報,好多構思慢慢呈現出嚟,加埋公開發售有咁好成績,所有事情加埋,好感動!」

欣宜續:「我第一次參觀巴士廠,好開心今日穿搭非常配襯剛才要著嘅螢光衣,可能我潛意識記得個唱海報嘅背心有一片橙色,所以今日就揀咗件橙色衫,好襯呀!」

遍體鱗傷

尚餘三個星期開騷,Joyce勤於排舞,更因而遍體瘀痕,笑說:「周身瘀晒,無乜掂到嘅位置都瘀,大髀、膝頭、手指,就連Hip位都瘀咗。可能太瘦,骨杉杉撞到都唔知,哈哈哈!我知大家反應咁好,咁支持我,所以更投入忘我綵排,喺台上做到最好,答謝買飛入場嘅Fans。」
https://youtu.be/D5mqSePEJUk

許廷鏗 Alfred Hui-【煽風點火Agitation】Official Music Video
我發覺批鬥人嗰班真係雙重標準得好緊要,純粹睇吓班人睇得順唔順眼,有啲上tvb嗰啲例如軒,aga,仲有gin lee仲要奶得好勁吓,呢班乜事都冇
不嬲㗎啦
唔鐘意嘅就踩
鐘意就扮睇唔到
慢慢唔係Viu系嘅都會俾人踩到地底泥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞