覺唔覺Facebook熱潮已退

284 回覆
493 Like 30 Dislike
成日post 野嗰堆朋友我已經隱藏晒
Facebook = News channel
setting複雜,睇漏眼set錯就乜都公開曬
太重廣告,睇FB = 睇廣告咁滯,遲撚早同 Yahoo 一樣

睇你follow開咩 我反而係google咩ig賣咩廣告

講緊乜
有冇人好似我咁 幾年冇用FB
連ig snapchat嗰d都冇玩
越大越覺得玩呢d好浪費時間
轉咗ig 同Snapchat
而家全部都唔多想用
以前會好熱衷於Share 自己啲嘢,而家想自閉多啲
fb而家係個資訊hub,ig就係以前既fb,ig story就係以前既ig

但而家ig唔係由新至舊排落去而係佢自己排比你(排曬d 9gag貓狗廣告係面),搞到我成日miss曬d fd既post要click入佢地profile睇

係因為你成日睇/search/like
最on9係唔登入碌兩碌要你登入先可以睇

off lun 9
轉咗ig 同Snapchat
而家全部都唔多想用
以前會好熱衷於Share 自己啲嘢,而家想自閉多啲

我都係 一開fb全部都係垃圾資訊
直接del左fb
你老母一上到去 一大堆假新聞, content farm片同文... 個interface 每改一次都衰過一次 退係好正常喇...
Old news is so interesting
睇新聞
fb而家係個資訊hub,ig就係以前既fb,ig story就係以前既ig

但而家ig唔係由新至舊排落去而係佢自己排比你(排曬d 9gag貓狗廣告係面),搞到我成日miss曬d fd既post要click入佢地profile睇

係因為你成日睇/search/like

正常既果d 我都係有興趣睇,如果唔係我都唔會follow啦,問題係懶醒咁排曬佢地上頂,篩走曬自己fd d post,唔係我想要既效果,寧願新至舊排
以前fb都話有得用電腦版set做most recent,ig似係強逼,之後我unfollow返一大部份既貓狗靚相ig算
有冇人好似我咁 幾年冇用FB
連ig snapchat嗰d都冇玩
越大越覺得玩呢d好浪費時間

same
無哂社交咁
睇條分幾鐘嘅片 中途有幾十秒廣告
ig睇字唔方便
所以都係會上fb
setting複雜,睇漏眼set錯就乜都公開曬

正解
而家日日開fb都係得啲bb每日成長日記同救救流浪貓狗post,搞到好無癮
Snapchat真係清泉😊
仲有好多台妹用fb
Fb而家係老一輩嘅人用來social 後生嘅用來睇新聞

當雜誌咁睇!

當雜誌咁睇!

睇文同睇新聞多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞