覺唔覺Facebook熱潮已退

284 回覆
493 Like 30 Dislike
Facebook = News channel

當雜誌咁睇!

睇文同睇新聞多

FB 睇新聞好危險
因為佢有ALGORITHM 知你鍾意啲乜, 之後佢就猛出啲同你政治理念相近嘅新聞
個人會容易變得偏激
http://www.cnn.com/2017/01/22/health/facebook-study-narrow-minded-trnd/index.html

上連登既人都驚呢d野

it is only dangerous if facebook (or lihkg for that matter) is your OWN source of "truth"
i read a lot from many other sources, including ones with which i don't agree
人越大越唔會係上面講野
以前中學會成日9up 依家十年先講一句

同你一樣
老豆老母日日用
唔明憎fb而轉用ig既人係咩思維
見到而家facebook詐騙廣告/content farm橫行, CEO去支那奶共, 就知道唔應該再用朱克伯格呢條仆街任何一個product
俾我揀, 就算轉玩都係組隊去tumblr/twitter
見到而家facebook詐騙廣告/content farm橫行, CEO去支那奶共, 就知道唔應該再用朱克伯格呢條仆街任何一個product

Tumblr都就玩完啦
以前用fb,後用ig
依家ig都好少用,多數用snapchat

咁樣其實你只係轉左個型式,用第個平台,無改變到

其實好多人都係轉平台而唔係轉模式

係,所以其實無乜分別,舊酒新瓶
我就懶得去轉,轉完都係同一回事,一直用緊fb(雖然都少放野),其他都無用
(ig當年比ex強制叫開ac,同佢一齊時有放下合照咁,散左就del晒相+無再放過任何野,耐唔耐無聊禁入去6兩野睇下 )
snapchat更加唔知做緊乜,down完秒del
其實唔興左幾年

Facebook 廣告 targeting 好勁
有勁多DATA

你有冇用 whatsapp?
香港admin 估計滲透咗好多支那狗
自從add左啲姨媽姑姐後就冇用過
而家淨係上連登 whatsapp v7
果d咩facebook ig twitter冇用十世
我啲外甥女侄女 都唔肯加佢哋老豆老母 依家唔清楚佢哋玩乜

Tumblr都就玩完啦

tumblr好多正野wo
但其實好多爆野 都係睇fb先知
但其實好多爆野 都係睇fb先知

噉係香港問題

Tumblr都就玩完啦

Yahoo都死左啦
Tumblr有乜下場都仲未知

Tumblr都就玩完啦

TUMBLR睇自拍
真正要睇野都係睇TWITTER
自從FACEBOOK 唔搞鳩D CONTENT FARM都知佢遲早收皮
INSTAGRAM都行緊同一條路
見到成班毒撚留意
見到成班毒撚留言
依家唔係睇廣告就係睇個fd係咁share po tag人叫春
當長輩入侵ig果陣,就係ig熱潮退嘅時候
刪哂所有社交軟件 用番sms好耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞